Erdoğan'ın İmzası SASA Hissesini Uçurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın İmzası SASA Hissesini Uçurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bugün yayımlanan karar sonrası SASA hissesinde yüzde 9'luk yükseliş görüldü.

Borsa 3 Haz 2022 21:43 0
Erdoğan'ın İmzası SASA Hissesini Uçurdu

Son dakika : Hazine onayı sonrası SASA hissesinde hızlı yükseliş başladı.

Piyasalarda hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. 3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan Özelleştirme Kararı SASA'ya yaradı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan kararda, Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ne bağlı olan, Akyuva, Demirtaş ve Hunutlu adlı mahallelerde bulunan 116 parselin ve bu parseller üzerinde bulunan yapıların tamamının 2 milyar 139 milyon liralık para ile SASA'ya satılmasına karar verildiği bildirildi. Söz konusu açıklamada en yüksek teklifin SASA Polyester Sanayi AŞ'den geldiğine yer verildi. 

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile , Cumhurbaşkanı KArarı olarak yayınlandı. Bu karara göre mülkiyezi hazineye ait olan Adana'nın yukarıda belirtilen adreslerindeki arazi, üzerindekilerle birliktrE SASA'ya devrilmiş oldu. 

SASA'DA YÜKSEK KAPANIŞ

Son dönemlerin en popüler hissesi olan SASA'da bugün yüzde 9'dan fazla yükseliş görüldü. Alınan son verilere göre SASA Hissesinde bugün yüzde 9.2'lik artış olduğu görüldü. 

Dünü 40.20'den kapatan SASA'da son durum şu şekilde:

1 HAFTADA YÜZDE 30 KAR BIRAKTI

Bundan 1 hafta önce 33,72 seviyesinde olan SASA hissesi, 5 gün içinde yüzde 30 yükseliş görsterdi ve 43.90 seviyesine kadar geldi. 

Yasal Uyarı ve Not: Bura sitede yer alan yatırım bilgi, yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından , aracı kurumlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel verilmektedir. Finans7.com'da yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel nitelikte sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun düşmeyebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç