Erdoğan'ın BM Konuşması Sonrası Yunanistan'dan Skandal Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın BM Konuşması Sonrası Yunanistan'dan Skandal Açıklama

Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşması sonrası skandal açıklamalar geldi.

Dünya 21 Eylül 2022 08:25 1
Erdoğan'ın BM Konuşması Sonrası Yunanistan'dan Skandal Açıklama

BM Genel Kurulu'nda Erdoğan'ın açıklamasına Yunanistan'dan tepki geldi.

Önceki gün New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu düzenlendi. Düzenlenen BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı ve Yunanistan'ın mültecilere karşı uyguladığı politikayı sert dille eleştirdi. Vefat eden mülteci fotoğraflarını paylaşan Erdoğan, Yunanistan'ı nbu konudaki insanlık dışı tutumunu eleştirdi.

Bu konuşma sonrası Yunanistan'dan ilk açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yaptığı son dakika açıklamasında “Mülteciliği bir araç olarak kullanan ve on binlerce yaşamı riske atan bir ülke, gerçekliği 10 gün önce yalanlanan bir veriyle Yunanistan’ı insanlık suçu işlemekle itham etmeye geldi” ifadelerini kullandı.

DOĞRUDAN SAVAŞ TEHDİDİ

Dendias sözlerinin devamında, Yunanistan sanki suçsuzmuş gibi ifadeler kullanarak, “Bu ülke doğrudan savaşla tehdit ediyor, Yunanistan’ın Ege’deki adalardaki egemenliğini tehdit ediyor ve buraya gelip dostane komşuluk ilişkilerinden bahsediyor” dedi. Yunan bakan, “Burada Türkiye’ye vereceğimiz yanıt, uluslararası yasalara saygı duymaları ve bir an önce mantık çerçevesine dönmelerini istemektir” dedi.

YANIT İSTİYORUZ

Dendias sözlerinin devamında, Yunanistan'da Müslümanlara uygulanan ayrımcılığı reddetti ve , “İstanbul’da bir dönem sayıları 100 bini geçen Rum topluluğunun bugün nasıl 5 binin altına düştüğünü anlatmalarını ve buna  yanıt vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden , finans haberlerinden, ekonomi, toki emlak, kredi banka haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Rumların hepsini ülkemizden ve haritadan silmedikce müslümana uyku haramdir