Erdoğan'dan Yurt Dışındaki Türklere Müjde (YUVAM Hesabı Nedir , Nasıl Açılır?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan Yurt Dışındaki Türklere Müjde (YUVAM Hesabı Nedir , Nasıl Açılır?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışında yaşayan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. YUVAM hesabına katılanlara yeni ayrıcalıklar geldi.

Ekonomi 20 Nisan 2022 15:29 0
Erdoğan'dan Yurt Dışındaki Türklere Müjde (YUVAM Hesabı Nedir , Nasıl Açılır?)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında gurbetçilere önemli müjde verdi.


AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , YUVAM adlı hesap ile gurbetçilere önemli müjdeler paylaştı.


TERÖR OPERASYONLARI: 2 KAHRAMAN ASKERİMİZ ŞEHİT

Erdoğan yaptığı açıklamasında devam eden terör operasyonlarına değindi ve "Ayın 17'sinden itibaren süreç devam ediyor. Terör örgütünün ülkemize karşı saldırıları için üslenme bölgelerine yönelik kara ve hava unsurları vasıtasıyla kapsamlı operasyon başlatıldı. Şehit olan 2 kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Harekatla amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de sınır güvenliğimizi garanti altına almaktır. Türkiye'nin tek amacının sınırlarının güvenliğini sağlamak olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz içerde ne yaparsak yapalım ülkemize sızdırılan teröristlerin kökünü tam manasıyla kazıyamadık. Döktükleri kan sürekli arttı. Bir süre önce terörle mücadele konseptimizi değiştirdik. Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan kaynaklarına, inlerine doğru genişlettik. Bu stratejinin etkilerini de kısa sürede gördük. Sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak'ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. Suriye'nin bir kısmında palazlanmaya hazırlanan terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yaptığımız operasyonlardan terör örgütü ve yandaşları dışında rahatsız olan kimse yoktur. HDP, terör örgütünün payandalığı dışında hükmi şahsiyeti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır." dedi.


YURT DIŞINDA YAŞAYANLARA MÜJDE

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


"Geçtiğimiz kabine toplantısında imalat ve turizm sektörlerine yönelik 150 milyar liralık destek paketimizi açıklamıştık. Bugün de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ve dostlarımıza yönelik tasarruf hesapları ile ilgili yeni bir uygulamanın haberini kamuoyuna duyurmak istiyorum. YUVAM adını verdiğimiz bu tasarruf hesapları işçi dövizlerinden farklı olarak kur koruması dahil içerisinde pek çok yeniliği barındıran bir finansal araçtır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın , MAvi Kart sahiplerinin ve bankalarımızda hesap açtırma şartlarına sahip yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu YUVAM hesabı döviz cinsinden Yüzde 4 getiri garantisi veriyor. TL olarak açılacak hesaplar içinde oldukça yüksek bir gelir vaat eden bu hesaplar, vatandaşların ülkeleri ile bağlarını canlı tutmasını sağlayacak. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni müjdeleri paylaşmayı sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni müjdeleri paylaşacağız."


YUVAM HESABI NEDİR NASIL AÇILIR?

YUVAM hesabı, yurt dışında yaşayan Türklerin ya da Türkiye'de hesap açtırabilecek yabancılara sunulan hesaptır. Merkez Bankası'nın açıklaması şu şekilde: " YUVAM hesabı, yurt dışındaki yerleşik kişiler ile bu kişilerin yurt dışındaki şirketlerinin tasarruflarını ülkemizdeki bankalarda değerlendirmelerini sağlayan ve Merkez Bankasınca kur koruma güvencesinin yanı sıra ilave getiri garantisi verilen avantajlı bir Türk lirası hesap türüdür."


Kur Riskine Karşı Koruma

YUVAM hesabı açtırmak tasarruflarınızı kur riskine karşı korur. Merkez Bankasınca kur koruma güvencesi vardır.


İlave Getiri Olanağı

Vade sonunda anapara garantisinin yanı sıra ilave getiri sağlar.


Ülke Ekonomisine Katkı

YUVAM hesabı hem size hem ülkemize kazandırır. Tasarruflarınız YUVAM hesabı ile ülke ekonomisine destek sağlar.


Uygulamada Esneklik

YUVAM hesabı açtırırken tutarda üst veya alt limit bulunmamaktadır. İstediğiniz zaman hesap açtırabilirsiniz.


Türkiye'de bulunan herhangi bir bankadan hesap açılabilir. Vatandaşların bankalara müracaat etmesi, yurt dışı temsilcilikleri ile irtibata geçmesi durumunda hesap açılır. Merkez Bankası, "Türkiye’de faaliyet gösteren ve bu sisteme katılan tüm bankalara başvurabilirsiniz." dedi.




Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç