Erdoğan'dan Suriye'de Siyasi Çözüm Teklifine Yeşil Işık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan Suriye'de Siyasi Çözüm Teklifine Yeşil Işık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Suriye'de siyasi çözüme yeşil ışık geldi.

Siyaset 19 Ağu 2022 12:15 0
Erdoğan'dan Suriye'de Siyasi Çözüm Teklifine Yeşil Işık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye sorununa siyasi çözüm önerisine yeşil ışık.

Ukrayna dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Suriye meselesine değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı siyas çözüm çağrısının sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna olumlu şekilde yaklaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de siyasi bir çözüm sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Şunu bir defa bilmemiz, kabullenmemiz gerekir. Devletler arasında hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz. Her zaman her an bu tür diyaloglar olur, olmalıdır. Hatta bir söz var; ‘İplikle de olsa bağı koparmayın, o bağ devam etsin. Gün olur lazım olur.’ Şimdi biz mesela bölgede Mısır’la alt düzeyde, bakanlarımız seviyesinde temaslarımızı devam ettiriyoruz. Bu ilişkiler durup dururken olmuyor. Diplomasiyi tamamen devre dışı bırakamazsınız. Diplomasiye ne denli ihtiyacımız olduğunu bütün dünya gördü. Biz her zaman çözümün parçası olduk. Suriye sorununu çözmekle ilgili elimizi taşın altına biz koyduk. Hedefimiz, bölgesel barış oldu, ülkemizi bu krizin ağır tehditlerinden risklerinden korumak oldu."

Bu açıklamaya bakacak olursak Mısır'da olduğu gibi Türkiye'nin temasları alt düzeyde başlatabileceği görülüyor. 

SURİYE'DE ATILAN SON ADIMLAR

Suriye'de atılan adımlara değinen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Edoğan, "Şu anda Suriye’de attığımız her adımda bir defa biz güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, Milli Savunma Bakanlığımız olarak Rusya’yla irtibat halindeyiz. Arkadaşlarımız sürekli onlarla görüşme halindeler. Ben de Sayın Putin’le görüşmeler yapmak suretiyle bu süreci “sağlama bağlayalım” diyoruz. İşte örneğin son Soçi seyahatimde Suriye bizim için önemli bir görüşme konusuydu, gündem maddesiydi. Şu anda yine buradaki terör olaylarıyla alakalı gerek ben Putin’le, gerek Dışişleri Bakanım ve Savunma Bakanım muhataplarıyla görüşmeleri devam ettiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de zaten devam ettireceğiz. Mesela gönül arzu ederdi ki İran’la da oradaki bu çalışmaları daha etkin yürütelim ama bu olmadı. Biz de şu anda Rusya’yla olan bu dayanışmamızı, birlikteliğimizi aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde devam ettireceğiz."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç