Erdoğan'dan son dakika: Kiraya yüksek zam yapan yandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan son dakika: Kiraya yüksek zam yapan yandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek kira zammı yapanlar ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Emlak 18 Nisan 2023 23:35 2
Erdoğan'dan son dakika: Kiraya yüksek zam yapan yandı

Erdoğan açıkladı: Yüksek kira zammı yapan yandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralara zam yapanlara seslendi ve bu konuda bir düzenlemenin yolda olduğunu söyledi.

Kalıcı konutların teslimi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün önce Afyonkarahisar'daydık. Oradan yola çıkmıştık. Oradan yola çıktığımız için Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oradan çıkış yapalım dedik. Orada muazzam bir müzenin açılışını yaptık. Afyonkarahisar, Ege'ye ayrı bir güzellik katacak. Ardından Eskişehir'e geçtik. Sonra da gençlerle iftar yaptık. İftarımız da çok güçlüydü, diriydi. Şimdi de sizlerle beraberiz" ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çok iddialı bir ifade olur. 1 yılı daha önceki deneyimlerimizden yola çıkarak söyledik. Van, Bingöl, Manavgat ve Kastamonu'da uyguladık. Edindiğimiz tecrübeleri buraya aktarmak istiyoruz. Burada birçok firma çalışıyor. Tüm firmaları seferber ettik. Murat Bey, tüm ekipleriyle çalışmasını sürdürüyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları, bir taraftan da zemin etüt çalışmaları sürüyor. Buradan gelecek raporlar önemli. Raporlar gelecek ki ona göre adım atalım. Az hasarlı olanları da yıkalım ve zeminin sağlıklı olduğu yerlerde yapalım. Zemin artı 3 bilemedeniz 5. Bunları hafif malzemelerle yapmak önemli"

7 REZERV ŞEHİR GELİYOR

Cumhurbaşkanı yeni rezerv şehirlerin geleceğini söyledi ve "İstanbul'un 39 ilçesini kapsayan bir risk haritasını Bakanlığımız çıkardı. 220 bin bina risk altında. İstanbul'da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı şehir kuralım diyoruz. Kanal İstanbul'un bir tarafında 500 bin diğer tarafında 500 bin. Uydu kent modeli olacak. 130 milyon metrekare yere ihtiyacımız var. Bakanlığımız yerleri belirledi. Bu alanlar sadece riskli binaları dönüştürmek isteyen vatandaşlarımız için kullanılacak. Avcılar'da bunu yaşadık. Bu tür olaylar onların yaklaşımını teşvik ediyor. Nüfus artmayacak. İstanbul'a yeni nüfusun gelmesine müsaade etmeyeceğiz. 500 bin konutun bir kısmını yerinde dönüştüreceğiz. 7 coğrafi bölgede 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık. Asrın felaketine karşı asrın dayanışması gösterildi. Aynı dayanışma yeni afetlere karşı da gösterilmeli. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Bay bay Kemal'in 'Boğaz'ı görmek için bunu yapıyorlar' demesi acemilik" ifadelerini kullandı.

KİRAYA YÜKSEK ZAM YAPAN YANDI

Kiralara yüksek zam yapanlara yaptırım geleeceğini söyleyen Erdoğan, "Gayrimenkullarda hak kaybı olmaması için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor. Daha önceki afetlerde bunu yaşadık. Devlet vatandaşı için hep yaptı. Hiç hak kaybı olmadı. şehirlerimizde inşa edilen yeni alanlarla yeni cazibe merkezi olacağı için yeni ev bulmak da kiralamak da kolay olacak. Seçimden sonra kiraların üzerine gideceğiz. Büyükşehirler arttığını görüyoruz kiraların. Bu fırsatçılık. Bu fırsatçılığa da düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Kira zammı haberlerinden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Kimse de kanunlara uymuyor 2 bin kirada oturan kişi ev sahipleri faiş zam istiyor kabul etmeyince ya kendim gelecem diyor yada akrabasından kesin birini evlendiriyor bunların acil önüne geçilmesi lazım
Ziyaretçi 12 Ay Önce
2+1 evlerin bile kirası 9 bin ile 12. İn arası olmuş asgari ücretle çalışan bir vatandaş nasıl kirasını ödeyecek evini nasıl geçindirecek ilk bunlara el atılması lazım yakında bu gidişle millet evini geçindirmek için birbirine girecek Allah yardım etsin