Erdoğan'dan son dakika: Fahiş kiraya yeni düzenleme geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan son dakika: Fahiş kiraya yeni düzenleme geliyor

Son dakika açıklaması: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş kiraya düzenleme geleceğini söyledi.

Emlak 1 Mayıs 2023 15:04 1
Erdoğan'dan son dakika: Fahiş kiraya yeni düzenleme geliyor

Fahiş kiraya düzenleme geliyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada fahiş kira artışlarına düzenleme geleceğini söyledi.

Deprem sonrası bölgeye yapılan yardımlara değinen Erdoğan, 30 milyara yakın desteğin bölgeye gittiğini söyledi ve "Hane desteği, taşınma, kira ve vefat edenlerin yakınlarına olmak üzere 30 milyar lira ödeme yaptık. Kalıcı konutların inşası için kolları sıvadık. Bayramdan önce evlerimizi teslim etmeye başladık. Felaket bölgesindeki insanımız devletine güveniyor. Hiçbir vatandaşımız bir sene içinde yeni yuvasına kavuşacağından asla şüphe duymuyor." dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamasının devamında emeklilere ve memurlara maaş zammına değindi. Temmuz ayında zam geleceğini söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yapıyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon kardeşimizin taleplerini yerine getirdik. En düşük emekli maaşını 7500 liraya bayram ikramiyelerini 2 bin lira yaptık. 7500 lira emekli maaşı üzerinde maaş alan vatandaşlarımız sevindirecek haberi de çalışma bittikten sonra paylaşacağız. Farklı kamu kurumlarında çalışan 500 bin kardeşimizin sorununu çözdük. Kamu çalışanı ve emeklilerin beklediği 3500 ek göstergeyi hayata geçirdik. Çalışanlarımıza yüzde 30 üzerinde zam yaptık. En düşük memur maaşını 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Dün gece Kılıçdaroğlu çıkmış asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Bir insan ülkesinden bu kadar mı habersiz olur. Hani derler ya; uyan da balığa gidelim. Baz asgari ücreti vergi dışı bırakalı 1 buçuk yıl oldu bay bay Kemal. İnşallah 14 Mayıs'ta bu trajikomik vakalara son vereceğiz Kılıçdaroğlu'nu da emekli edeceğiz. Böylece hem milletimizi hem kendisini bu eziyetten kurtaracağız. Milletimiz refahını artırmak için verdiğimiz mücadeleyi görüyor ve takdir ediyor. Vatandaşımızın alım gücü 2002 yılına göre daha fazladır" dedi.

KİRAYA YENİ DÜZENLEME

Fahiş kira zamları ile ilgili düzenleme başlatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz siyaseti ikbal için değil, ülkeye ve millete hizmet için yapanız. Milletin derdi ile dertlenip, yükünü hafifletmeye çalışıyoruz" dedi.

Finans7.com | | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
yeni kiralanan evlere düzenleme gelsin