Erdoğan'dan müjde: Memur maaşlarına ciddi zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan müjde: Memur maaşlarına ciddi zam

Memurların maaş zammı için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Erdoğan maaş zammına değindi ve ciddi zam mesajı verdi.

Kamu 9 Mayıs 2023 12:29 10
Erdoğan'dan müjde: Memur maaşlarına ciddi zam

Memur maaş zammında Erdoğan'dan müjde. Ciddi maaş zammı gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada kamu işçilerinin maaş zammını duyurdu. Tüm işçi eve emekçilerin haklarının verileceğini, enflasyona ezdirilmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

TABAN MAAŞ 15 BİN TL, TEMMUZ'DA YÜZDE 45 ZAM

"Bugüne hazırlığımızı yaptık. Bugün kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeveleri anlaşma protokolü imza töreniyle milletimizin huzurundayız. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Protokol kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar. İmzalanacak protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir. Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 Zam yapıyoruz. En düşük Kamu Işçisi ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz.İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum"

MEMURLARA MAAŞ ZAMMI MÜJDESİ

Açıklamasının devamında kamu personellerinin Temmuz zammına değinen Erdoğan, buraya dikkatleri çekti ve "Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını vermek boynumuzun borcudur" dedi. Edoğan açıklamasında memurlara da ciddi oranda bir maaş zammı geleceği mesajını verdi.

Kamu işçilerine yüksek zam yapılması, memurlara da yüksek zam yapılacağını gösteriyor.

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN?

Memur zammı Temmuz ayında olacak. Haberdar olmak için finans7.com uygulamasını aşağıdaki linkten indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
zamyapildi ikcininhakettiyi kalici biriksqhibiolmak bizler müjde bekliyoruz geri sayimkaldi typ işcileri bir aciklamabekliyor başbakandan süremiz azkaldi 20haziran sonaeriyor bizler artik ikgüvencesi istiyoruz işsizkalmakistemiyoruz devletten kadro istemiyoruz yanlizca bizie süreklilik verilsin insangibi yaşamak istiyoruztyp süreklilik müjdesini inhaloah yarin mardinde mutikte bizlere müjdeyi Chris reyiz umuyduyla
Ziyaretçi 10 Ay Önce
reis işçiyide sevinsir be ençok işçi hakediyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Güvenlik koruculari ellerinde silahla nobet tutarken ne kadar aliyo acaba allahtan korkun!
Ziyaretçi 10 Ay Önce
belediye şirket işçilerini unuttunuz ya bizde sizi seçimde unutacağız merak etmeyin !
Ziyaretçi 10 Ay Önce
asgeri ucetliler olsun bu devrinde zaten