Erdoğan'dan Ekonomik Kriz Eleştirisine Taşıt Satışları ile Cevap: Araba Almak İçin Sıra Bekliyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan Ekonomik Kriz Eleştirisine Taşıt Satışları ile Cevap: Araba Almak İçin Sıra Bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında araç sayıları üzerinden ekonomik kriz eleştirilerine yanıt verdi.

Taşıt 18 Tem 2022 18:48 5
Erdoğan'dan Ekonomik Kriz Eleştirisine Taşıt Satışları ile Cevap: Araba Almak İçin Sıra Bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomik sıkıntı var açıklamalarına araç sayısı ile cevap.

Son dönemlerde ekonomiye ilişkin gelen yoğun eleştirilere , kabine sonrası yaptığı açıklamada tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, araç sayılaır ile cevap verdi. 

KURDAKİ DALGALANMALAR VE ENFLASYON

Son dönemlerde gelen yüksek enflasyon ve kurdaki dalgalanmalara değinen Cumhurbaşkanı, "Kurdaki dalgalanmanın ve fiyat artışlarının insanlarımıza verdiği zararı telafi etmek için adımlar atıyoruz. Gelirleri artırmak için artışlar yapıyoruz. İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu değerlendirerek yeniden artış yapacağız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturduğumuz gibi 2053 vizyonuna da ulaştıracağız. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden, terör örgütlerinin pençesinden, dışarıdaki düşmanların tuzaklarından velhasıl 20 yıldır bunca badireden nasıl kurtardıysak bundan sonraki sıkıntılardan da biz kurtaracağız. Yeter ki sabredelim, yeter ki üretelim, yeter ki kardeşliğimize halel getirmeyelim." dedi.

GENÇLERE ÜCRETSİZ YURT

Gençlere yaz aylarında ücretsiz yurt hizmetine değinen Erdoğan, "Yaz tatilini seyahat ile geçirmek isteyen öğrencilerimiz için yurtlarımızın 15 Temuz - 1 Eylül tarihlerinde açık olacağı müjdesini vermiştik. Rezervasyonlarla bu uygulama başladı. Müzekart uygulamasını da hayata geçirdik. 300'den fazla müze ve ören yerini gençlerimiz ücretsiz görebilecek." dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER VE TIP ÖĞRENCİLERİ

Ücretli öğretmen ve tıp ile diş hekimliği öğrencilerine de iyi haber veren Erdoğan, "Resmi eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan usta öğreticilere her 5 ders için ilave 1 ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren bir öğretmen, usta öğretici veya Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 5740 TL'ye çıkacaktır. Devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Bu düzenlemenin her iki fakülte öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

HANİ EKONOMİK KRİZ VARDI

Ekonomik kriz eleştirilerine araç sayıları ile cevap veren Erdoğan, "8.5 milyondan araç sayısı veriyorum 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyorduk. Rakam ortada. Şu an otomobil satış yerlerinde birinci el araç bile bulmakta sıkıntı çekiyorlar. İkinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar." dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zengini daha cok zengin ettiniz baska bise yok benim ne evim var nede arabam bise diyilecekse bana soylesin evi anca gecindiriym
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya Türkiyede 30 milyonda ehliyet varken,26 milyon nasıl sirada olur. Akıl mantık denen bir şey var. Yani ehliyetlerin % 86 sı sırada demek 🤣 Bu ne refah ya rabim🤲
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla doğru dyo para yok diyolar araba sırasına giriliyor , para yok deniyor ev sırasına giriliyor müteahhitler deli gibi evler yapıyor ben anlamadım bu işi gitti neye göre yok kime göre yok .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Cumuhur irtifaklı seçmenler sıraya gitmiştir🤔
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Banada 26 milyar maaş ver bende beklerim o sırada sen dur sen seçimi bekle sadece