Erdoğan ve Soylu Talimatı Verdi: 5750 Polis ve Bekçi Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan ve Soylu Talimatı Verdi: 5750 Polis ve Bekçi Alımı Yapılacak

Polis ve bekçi olmak isteyen gençlere iyi haber geldi. Gelen son bilgilere göre hazırlıkların başladığı öğrenildi.

Kamu 20 Nisan 2022 10:12 23
Erdoğan ve Soylu Talimatı Verdi: 5750 Polis ve Bekçi Alımı Yapılacak

Bu sene en az 3250 bekçi 2500 polis olmak üzere toplamda 5750 kolluk kuvveti personeli alımı yapılacak.


Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda en az lise mezunları arasından 5750 kolluk kuvveti personeli alımı yapılacağı öğrenildi. Daha önce ihdas edilen kadrolar ve YKS sonrası yayımlanacak polis alımı duyurusu ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 5 bin 750 yeni personel alımı yapılacak.


KADINLARIN VE İLKOKUL MEZUNLARININ BEKÇİLİK TALEBİ

Kadın adaylar ile ilkokul mezunu adaylar , bekçi alımlarında kendilerine de fırsat verilmesini istiyor. Geçtiğimiz gün yapılan iftar yemeğinde kadın bekçilerin olduğu görülmüştü. Bu da kadın bekçi alımı olabileceği anlamına geliyor. Kadın adaylar , kadınlar arasından bekçi alımı da yapılmasını istiyor.


Sizce ilkokul mezunu ve kadın adaylardan alım olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


HAZIRLIKLAR BAŞLADI: BEKÇİLİK ALIMLARI BU SENE YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağına yer verildi. Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelen söz konusu açıklamada ilanın önümüzdeki aylarda yayımlanacağına yer verildi. Toplamda 3 bin 250 bekçi kadrosu için gelen son dakika bilgilerine göre hazırlıkların başladığı ve alımların bu sene yapılacağı öğrenildi.


LİSE MEZUNU POLİS ALIMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI: BU SENE YAPILACAK

Her sene YKS 'de TYT oturumunda alınan puana göre yapılan polis alımının bu sene de yapılacağı, alım sayısının 2 bin 500 olacağı öğrenildi. Bu sene yapılacak alıma lise mezunları başvuru yapabilecek. YKS'ye giren ve TYT'den en az 250 ham puan alan adayların başvuru yapabileceği ilanın Ağustos ayında yayımlanacağı ve başvuruların bu tarihte alınacağı, daha sonra spor ile sözlü mülakat aşamalarının yapılacağı öğrenildi.


İKİ İLANA DA EN AZ LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

Polis ve bekçi olmak isteyen lise mezunlarının merakla beklediği iki ilan için geri sayım devam ediyor. Edindiğimiz son bilgilere göre hazırlıkların başladığı ve kısa zamanda bekçilik için duyurunun geleceği, YKS sonuçlarının ardından ise PMYO polis alımı duyurusunun gelmesi bekleniyor. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Finans7.com özel haberidir. Finans7.com şeklinde aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.


Yorumlar (23)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ilkokul mezunlarınada bekcılık gelmesini istiyoruz sayın başkanım bide yaş sınırı 43 olsun size çok dua ederiz başkanım allaha emanet olun beypazarıda olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı kalksın lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunun sınavı ne zamn bilgisi olan var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şarttı kalksın lütfen 🤔
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kps şartı olmasim