Erdoğan Tarih Verdi: KYK Burs ve Krediye Zam Geliyor, KYK Borçları Faizleri Siliniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Tarih Verdi: KYK Burs ve Krediye Zam Geliyor, KYK Borçları Faizleri Siliniyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında kredi burs rakamına zam ve KYK borçlarının silinmesi meselesine değindi.

Haberler 14 Eylül 2022 18:20 5
Erdoğan Tarih Verdi: KYK Burs ve Krediye Zam Geliyor, KYK Borçları Faizleri Siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK burs kredi ve beslenme yardımına zam, KYK borçlarının silinmesi açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında KYK burs kredi ve beslenme rakamlarına zam , KYK borçlarının silinmesi meselesine değindi ve tarih verdi.

Erdoğan düzenlenen törende yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs veriyoruz. 2002'de, burası çok önemli. 2002'de sadece 45 lira olan burs, kredi tutarını biz her yıl arttrııyoruz. Lisansa 850, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira, doktora öğrencilerine 2550 lira kredi veya burs veriyoruz. Bunun yanında yurtlarda kalan öğrencilere 750 lira yemek desteği veriyoruz. Yılbaşında kredi burs ve beslenme yardımı paralarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz. "

Sizce burs ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KYK BORÇLARI

"Hem yurt hem burs imkanlarını genişletmeyi sürdüreceğiz. Enfalsyon karşısında gençlere yeni destekler sağlıyoruz. Temmuz'da kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ya da faiz uygulaması olmaksızın geri ödeme alacağız. Bu uygulamadan halen ödeme alan öğrenciler olmak üzere herkes yaarlanabilecek. Böylece kredi geri ödemelerinde 26 milyar liradan fazla yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık.

Ekim ayında meclis açıldıktan sonra yapılacak kanuni düzenleme ile mezun olup 1 milyon 49 bin , kredi almış henüz mezun olmamış 812 bin geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin yani toplamda 3 milyondan fazla gencin kredi geri ödemeleri sorununu oırtadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki yıldan sonra kredi alanlar sadece aldıklarını geri ödeyecek."

Düzenleme meclise gelince, KYK burs kredi zammı geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir öğrenci bursunun en az 4000 tl olması gerekir, bir evin kirasının 6000 tl olduğu ve buna faturalar ve diğer giderlerin hesabı konulmadığı sayılırsa aslında 4000 tl nin bile az olduğunu söyleyebiliriz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
850₺ olan bir lisans bursunun asgari 1500₺ olmasını arz ederiz, artan fiyatlar karşısında bir öğrenci ancak böyle ihtiyacını karşılayabilir fikrimce..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Burs en az 2000 TL olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru ne zaman başliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1500tl olmalı 850tl olan burs