Erdoğan Talimatı Verdi! Emekliye Zam ve Cumhuriyet İkramiyesi Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Talimatı Verdi! Emekliye Zam ve Cumhuriyet İkramiyesi Geliyor!

Memurlara yapılan zammın ardından tüm gözler emeklilerin maaş zamlarına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatı verdi ve çalışmalar başladı! İşte detaylar...

Emekli Haberleri 2 Eylül 2023 17:58 1
Erdoğan Talimatı Verdi! Emekliye Zam ve Cumhuriyet İkramiyesi Geliyor!

Toplu sözleşmenin netleşmesi sonrası emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası emekli maaşları için harekete geçildi.

Toplu sözleşme zammı belli olurken artık tüm gözler ekim ayında Meclis'in açılmasıyla emekli maaşı düzenlemesi için atılacak adımlarda olacak. Emekliye zam konusunda çeşitli formüller masada yer alıyor. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli zammı talimatı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bizzat bütçe çalışmalarını yönetirken, teknik çalışmalara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yön veriyor. Sabah'ta yer alan habere göre, milyonlarca emekli için bir ara zam konuşulurken şimdi ek olarak bir ikramiye ödenmesi de gündeme geldi. Yaklaşık 17 milyon emekli her Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor.


Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir üçüncü ikramiye ödenmesi de gündeme gelmiş oldu. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı öğrenildi.

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ayyy yapıcaz yapıcaz ne emekli zammıymış memurlar 3 kez aldı emeklinin üstüne halen Bi karar veremediler sanırsın 30000 yapıcak lar yazık emekliye yazık