Erdoğan talimat verdi: 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan talimat verdi: 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi için beklenen talimat geldi ve Erdoğan'ın talimatı sonrası çalışmalar hızlandırıldı.

Kredi 17 Ağu 2023 08:13 5
Erdoğan talimat verdi: 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Son dakika: Evlenecek gençlere faizsiz kredi geliyor.

Son dakika haberi geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi ve gençlere vergsiiz telefon, bilgisayar; genç girişimcilere iş kurma desteği ve evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi gibi düzenlemelerin yolda olduğu bildirildi. Peki evlilik kredisi ne zaman? Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin TL kredi nasıl verilecek? Yeni evlenenlere kredi başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası önemli bir toplantı yapıldı. Yapılan ilk toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlık etti. Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıda tüm ilgili kurumlara bu yönde talimat verildi ve tüm kurumların kendilerine düşen konularda rapor hazırlaması, hazırlanan bu raporu Hazine ve Maliye Bakanlığına göndermesi istendi.

Kurumların bu talimat sonrası hızlı şekilde çalışmalara başladığı ve başlayan çalışmalar sonrası hazırlanacak raporların kısa sürede Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderileceği bildirildi.

Bakanlığa çalışmaların gelmesi sonrası gençlere verilecek müjdelerin kademeli şekilde hayata geçirileceği bildirildi. Kademeli şekilde hayata geçecvek düzenlemelerden ilki Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması olacak.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte gençlere faizsiz kredi kapısı açılacak. Evlenecek gençlere 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Evlenecek gençler, alacakları bu para ile düğün alış verişlerini yapacak ve 2 yıl geri ödemesiz dönemde kendilerini toparladıktan sonra faizsiz şekilde bu parayı bankaya geri ödeyecek.

BAŞVURU

Eylül ayında açıklanacak orta vadeli program ile bankanın kurulmasına karar verilmesi ve Ekim ayında Aile Gençlik Bankası'nın kurulması ve Ekim sonunda başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak, başvuruyu kaçırmamak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bende 27 Mayıs'ta nikah 1 temmuzda düğün oldu bende faydalanabiliyor muyum acaba
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ben de mayısın 11 de nikah kıyıldı ve hazırlanın 2 sinde düğün oldu ben de yararlanabiliyormuyum acaba
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şartları var mı yaş vs acaba keşke bunları da açıklasalar millet boşuna beklemese
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ağustosta evlendik başvurabilecekmiyiz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ben Haziranın 2 sinde evlendim ben faydalanacakmıyım