Erdoğan, seçimlerin neden erkene alındığını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan, seçimlerin neden erkene alındığını açıkladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada seçimlerin neden erkene alındığını söyledi.

Seçim 23 Ocak 2023 19:48 0
Erdoğan, seçimlerin neden erkene alındığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, neden seçimlerin erkene alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında seçimlerin neden erkene alındığını duyurdu. Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını , bu tarihin en uygun tarih olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğa seçim tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada "Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Mübarek 3 ayların sorgulama, yenilenme fırsatı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ramazan-ı şerife yaklaştığımız 3 aylarda, kadir gecelerini şimdiden tebrik ediyorum" ifadeleri ile açıklamasına başladı ve şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin normal tarihi 18 Haziran'dı. Ancak bu tarihi güncelleme ihtiyacı duyduk. Ülkemizi 14 Mayıs tarihinde seçime götürmek istiyoruz. Anlayasımıza göre beşte üç çoğunlukla bu tarih güncellemesini Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Aksi halde Cumhurbaşkanlığı olarak 14 Mayıs'ta yapılacak takvimle kararımızı alırız. Mecliste çoğunluk olmazsa bu süreci başlatacağım. 2023 seçimleri tarihinde yapmayı planladığımız seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Bu seçim Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerinin birlikte seçilmesini sağlayan ikinci seçim olacaktır. Bu seçim dönemini milletimiz yeni bir fırsata çevirmenin gayreti içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi dünyanın müreffeh ülkeler seviyesine çıkmasını hedefliyoruz"

NEDEN ERKENE ALINDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada normalde seçimlerin 18 Haziran'da yapılacağını, ancak bu tarihin Kurban Bayramı arifesine denk geldiğini, üniversite sınavlarından 1 hafta önce olduğunu, tatil dönemi olduğunu ve katılımın çok olması nedeniyle tarihin 14 Mayıs'a alındığını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç