Erdoğan: Putin ile Doğalga Fiyatının Düşürülmesi için Görüştüm
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan: Putin ile Doğalga Fiyatının Düşürülmesi için Görüştüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz fiyatının düşürülmesi için Putin ile bir görüşme yaptığını söyledi.

Emtia 9 Eylül 2022 14:30 0
Erdoğan: Putin ile Doğalga Fiyatının Düşürülmesi için Görüştüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğalgaz fiyatları hakkında son dakika açıklaması.

Doğalgaz fiyatlarında , Putin krizi devam ederken bir son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme yaptığını söyledi. Erdoğan açıklamasında enerji krizine değindi.

ENERJİ KRİZİ

Avrupa'daki enerji krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle biraz geri gitmek istiyorum. Yenilenebilir enerji konusunda tabii doğal gaz sıkıntısı patlak vermediği dönemde başta Almanya ve Fransa olmak üzere bunlar çok havalı dolaşıyorlardı. Çünkü “bizim nükleer enerjimiz var” diyorlardı. Nükleer enerji dolayısıyla da rahat olduklarını söylüyorlardı. Doğal gaz konusunda da sıkıntılarını olmadığını söylüyorlardı. Hatta o aralarda benim Merkel’le de Macron’la da görüşmelerim olmuştu. O görüşmelerde de onlar kömürü, yani termik santralleri kapatacaklarını ve yenilenebilir enerjiye geçeceklerini, hatta hatta nükleer enerji santrallerini de kapatma kararı aldıklarını söylemişlerdi. Mesela Almanya üç santrale indirmişti. Scholz gelince Scholz’la da ben bu konuyu konuştum, “Ben Merkel’in attığı adımdan geri gitmem. Ben de bu nükleer enerji santrallerini kapatmakta kararlıyım” dedi. “Bunu iyi düşündünüz mü?” dedim. “Evet, çünkü yenilenebilir enerji artık Avrupa Birliği’nin ortak bir kararı” dedi. Baktım Macron da aynı durumda. Ve ne oldu? Bir ay geçmedi, Almanya hemen Ruhr havzasını açma kararı verdi ki Ruhr havzası Almanya’nın kömürde çok güçlü olduğu, önemli bir termik santral havzasıdır. Şu anda Almanya Ruhr havzasını yani termik santrali kullanmaya başladı. Böyle bir duruma geldi. Tabii Rusya keyfinden bu kararları almadı, bu adımları atmadı. Avrupa öyle zannedildiği gibi rahat değil, huzurlu değil. Bu çok farklı bir yere gidiyor. Böyle bir durum var. Hamdolsun bizim şimdilik böyle bir sıkıntımız yok. Rusya bize herhangi bir yaptırım uygulamıyor. Hele hele kendisiyle fiyat konusunda bir görüşmem, konuşmam olmuştu. O konudaki yaklaşımını da bize müspet olarak gerçekleştirirse o zaman zaten “nurun ala nur” olur. Çünkü bizim de derdimiz, mümkün olduğunca elektriği veya doğal gazı vatandaşımıza daha uygun şartlarda verebilmek. Hele hele 2023 ile birlikte inşallah kendi doğal gazımızı çıkarmamız halinde, onu çıkardığımız andan itibaren biz vatandaşımızın kapısına doğal gazı çok daha ucuza ulaştıracağız. Hedefimiz bu. Şimdilik bu mevcut rezerv, ihraca yönelik bir rezerv değil. Ama Türkiye için çok büyük bir kapıyı inşallah açmış olacağız." dedi.

FİYATIN DÜŞMESİ İÇİN PUTİNLE BİR GÖRÜŞMEM OLDU

Doğalgaz fiyatlarının aşağı çekilmesi için Putin ile bir görüşme yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu görüşmenin iyi geçtiğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyat konusunda görüşmem olmuştu, Putin'in yaklaşımı da müspet olursa 'nurun ala nur' olur. Derdimiz bunu vatandaşımıza daha uygun verebilmek." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç