Erdoğan Ocak Demişti, Bakan Nebati Aralık Ayı Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Ocak Demişti, Bakan Nebati Aralık Ayı Dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati yaptığı açıklamada enflasyonun düşeceği tarihi 1 ay geri aldı.

Tarım 9 Eylül 2022 15:46 0
Erdoğan Ocak Demişti, Bakan Nebati Aralık Ayı Dedi

Cumhurbaşkanı Ocak demişti, Bakan Nebati Aralık dedi.

Enflasyon son günlerde ülkemizin bir numaralı sorunu haline geldi. Yüksek enflasyon nedeniyle her geçen gün her şeye zam gelirken hükümet , bu konuda iyimser açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayından itibaren enflasyon rakamlarının düşüşe geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. Dünyanın her ülkesi kendi ekonomik gerçekliğine göre son 40-50 yılda eşi benzeri görülmemiş enflasyon tehditleriyle mücadele ediyor. Türkiye olarak yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40’lı ardından 30’lu yıl sonuna doğru 20’li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz." demişti.

BAKAN NEBATİ 1 AY ERKENE ALDI

Bir açıklama da bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada Aralık ayından itibaren enflasyonun aşağı düşeceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "Biz iddia ediyoruz ve diyoruz ki bu enflasyon belasının üstesinden gelecek olan da biziz. Biz yüksek enflasyonu bu ülkeden defedecek iradeye sahibiz, yol ve yöntemlerimiz belli." ifadelerini kullandı ve "Nitekim enflasyonda artış hızı verimliliğin yüksek olması, üretimin artması, yazın getirdiği imkanlar, dünyadaki her türlü emtianın ılımlaşacak şekilde sakinleşmesi ve aşağıya doğru hareket etmesiyle elde ettiğimiz bu imkanlarla biz önümüzdeki aylarda artış hızı düşmüş bir enflasyon, aralık ayından itibaren bazın da etkisiyle burnunu aşağıya indiren bir enflasyonla ülkede, önümüzdeki dönemin sonunda yüzde 23,9'luk bir enflasyon ve sonrasında da tek haneli bir enflasyona yönelik aldığımız tedbirlerle yürüyeceğiz." dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç