Erdoğan, neşteri bu sefer derinden vuracak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan, neşteri bu sefer derinden vuracak

AK Parti'den bir son dakika açıklaması geldi ve yerel seçimlerden sonra değişimin keskin olacağına yer verildi.

Siyaset 18 Nisan 2024 0
Erdoğan, neşteri bu sefer derinden vuracak

AK Parti'de seçim sonrası büyük değişim.

Yerel seçimlerden sonra AK Parti'de değişim beklentisi oluştu. Kurulduğu ilk günden bu yana ilk defa 2. parti konumuna gelen AK Parti'de değişimin kabineye kadar uzanabileceği belirtiliyor. Peki AK Parti'de neler değişecek? Yerel seçim başarısızlığının faturası kimlere kesilecek?

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, yerel seçimler sonrası olacakları ve olması gerekenleri değerlendirdi. TGRT Haber'e konuk olan Şamil Tayyar, yerel sçeimler sonrası değişimin sadece genel merkezle sınırlı kalmayacağını, köklü bir değişiklik olacağını söyledi.

Yerel seçim gecesinin AK Parti açısından zor bir gece olduğunu söyleyen Tayyar, bunu siyasi afet olarak değerlendirdi ve "Sayın Cumhurbaşkanımız MYK toplantısında, bakanlar kurulunda ve bugün gurup toplantısında birbirini destekleyen çok güçlü bir mesaj verdi. Toplum da zaten oylarıyla bu mesajı net bir şekilde ortaya koymuştu. Bu değişimin sadece genel merkezlerle sınırlı kalmayacağını düşünüyorum. Bakanlar kurulunda da bir değişim olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİMDEN KASIT NE?

Tayyar açıklamasının devamında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de revize edilebileceğini söyleyerek, "Değişimden Sayın Cumhurbaşkanımız neyi kast ediyor? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni revize etmeyi planlıyor. Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve teşkilatları bu kongre sürecinde yenilemeyi düşünüyor. Bir de haliyle genel merkez ve bakanlar kurulunu" dedi.

NEŞTER DAHA DERİNE İNECEK

Merkez Karar Yönetim Kurulunun bir bilgilendirme toplantısına dönüştüğünü, bunun eski yapısına dönmesi gerektiğini söyleyen Tayyar, "Genel başkan değişikliği olur mu?" diye konuşanlar var. Erdoğan, 2019 sonrası gibi hareket etmeyecektir. Bu kez neşterin biraz daha derine ineceğini düşünüyorum" diyerek değişimin köklü olacağını söyledi.

AK PARTİ NEDEN KAYBETTİ, NERELERDE HATA YAPTI?

Parti'nin kaybetme nedenlerine de değinen Tayyar, "Parti kaygısından çok lobiciliğe dayalı çalışanlar var. Son dönemde bu sıkıntılar çok fazla yaşandı. Şatafat meselesi ciddi bir problem. Milli gelir yüksek olsa ıstakozu kimse konuşmazdı. Gelir grupları arasında dengesizlik arttı. Açlık derdine düşen insan etik kurallara itibar etmez. AK Parti toparlar, en küçük kuşkum yok" dedi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç