Erdoğan Ne Açıkladı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Ne Açıkladı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan parti grup toplantısında kürsüye geçti ve açıklamalarda bulunmaya başladı.

Siyaset 5 Ekim 2022 13:12 9
Erdoğan Ne Açıkladı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklaması

Son dakika : Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması başladı.

Çarşamba gününü bekleyin denilmişti. Beklenen gün geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasına başladı. İşte o açıklamalar ve canlı yayın:

"Milletime bazı gerçekleri açıklayacağım. Seçimi çıkardığımızda 5-6 aylık bir yasama süreç kalıyor. Verdiğimiz sözleri bu süreçte bitirerek milletimiizn karşısına çıkmak istiyoruz. Sıkı bir mesai ile gündemimizdeki tüm meseleleri yasalaştıracağımıza inanıyorum.

Bir yandan açılışlar yaptık. Diğer yandan temaslarda bulunduk. Bu seçimlerin mottosu Türkiye'nin Yüzyılı. 

Kapsamlı değerlendirme sonrası Türkiye Yüzyılı kapsamında ilk işareti de mecliste paylaştık. Birilerine bakıyorsunuz toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Kendi meselelerini bile çözemiyorlar. Biz ise tüm vaktimizi ve enerjimizi hizmete adıyoruz. Biraz önceki videoda da gördüğünüz gibi şehir hastanelerinden yollara, TOKİ konutlarındna her alana yeni icraatları devreye alıyoruz. İnşallah 2023'te hizmete açacağımız büyük projelerle hep birlikte farklı bir yere geleceğiz. 

Geçenlerde görüyorsunuz Ankara Etlik Şehir Hastanesinin açılışını yaptık. O da aynen Bilkent ile aynı bü-yüklükte. 4006 oda yatak kapasitesine sahip. Malum zat bir zamanlar SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Bunmları milletimize anlatın. Ne yaptı. Ve onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Ve hastalarımız kan revan içinde kalıyorlardı.

Hepsi bir tarafa rehine alma dönemi vardı. Eeey Bay Kemal senin gidecek yerin var mı ya? Bütün umudunu ekonomideki sıkıntılara, özellikle de enflasyona bağlayanların heveslerini kursağında bırakcak adımları sürdürüyoruz. Her bir insanmımızın refah kahyını telafi sözünü aşama aşama yerine getiriyoruz. Sizlerden şu hususta vatandaşları ikna etmenizi istiyorum. Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Bu sınamaların milletimiizn hayatına yansıyan olumsuzlukları var mıdır? Evet var. Ülkemizin sorunlarının çözümü mümkün mü? Evet mümkün. Peki Türkiye'de bunu çözecek tek siyasi parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet öyledir. Milletimize bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacak.

Türkyie ekonomi programımız ,ilk gündeme geldiğinde birileri istilza ile karşılamış, kendi akıllarınca bıyık altından gülmüşlerdi. Ve dedik yatırım istihdam üretim, ihracat ve cari fazla yolu ile ülkemizi büyütecek adımalrı teker teker attık. 

Salgın oldu üretime ara vermedik. Savaş çıktı ihrtacatta gaza basmaktan vazgeçmedik. Biz büyümeyi sürdürdük. Geçen yıl yüzde 11, bu yılın ilk yarısnda yüzdfe 7.5 oranındaki büyüme ile dünyada ilk sırada yer aldık.

Birçok yerde resesyon olurken uluslararası kuruluşlar ülkemizle ilgili büyüme tahminini sürekli yükseltiyor. İstihdamda tarihin en yüksek rakamı olan 31 milyona dayandık. 500 bin sosyal konut gibi adımları, vatandaşları ev sahibi yapma yanında ekonomik hareketlilik ve istihdama katkı olacak.

Bu ayın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyorum. Hem ifnans, hem sanayi, hem hizmetler sektöründe ülkemizde yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşı karşıyayız. Yılbaşından sonra ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız. Eskilerin dediği gibi sen doğru ol eğri belasını bulur.

Ekonomistler de aynı çizgiye gelmeye başladı. Türkiye'yi öncü bir yere getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyorum. Durmak yok yola devam.

Şimdi milletimze sesleniyorum. Önceki akşam CHP Genel Başkanı yaptığı açıklama ile , bizim ömrümüzü vverdiğimiz mücadele ile adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesi ile ilgili güya yeni bir teklif getiriyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifi ile önceki açıkladı arasında dağlar kadar fark var. Doğrusu bu zatın niye böyle ortaya çıkmasından zorlandık. Biz bir dönem zulüm düzeyine çıkan bu konuyu ülke gündeminden çıkardık. Ülkemizde böyle bir mesele var mı? Kamuda ya da özel sektörde çalışan tüm hanım kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır. Türkiye bir dönem meclise başörtüsü ile girdiği için kürsüden senin yandaşın her şeyin fikir baban, kürsüden haddi bildirilmesi gereken milletvekjili görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Bugün milletvekillerimizle , ya da diğer seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı? 

Yahu Kemal doğru ol. Yanına bir iki başörtülü kadına rozet takmakla bu işi çözeceğini mi sanıyorsun. Dürüst ol dürüst. Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili kanuni düzenleme istemesinin arkasındaki riyakarlığı görüyoruz.

TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Erdoğan açıklamasında , " Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, başörtüsü meselesini kati şekilde çıkarmakta samimiysen bu zat bu meseledeki sözünün arkasındaysa çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sayın Erdoğan kadro meselesi ne olacak şehir hastanesi herkes kodro bekliyor müjdeli haber bekliyoruz dizden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam sgk döneminde başkanlık etmiş olabilir hade yolsuzlukları da olabilir o zamanin hukumeti kötüyse hersey kötü olur sgk adamın babasinin malı degilki devletin işine öyle gelmiş gelen yemiş giden yemiş şimdiki hükumet gibi gelen yiyo giden yine yer
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
selamün aleyküm ben akın idem Erzurum da oturuyorum çoluk çocuğum var hangi kapıya gidiyorsan iş vermiyorlar evine bakamıyorum kirami odüyemiyorum Allah yukarda vekil kalmışım eşim ve ben çocukların yüzüne bakıyoruz elimizden bir şey gelmiyor bir el uzatin bir çözüm istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
meselelleri birakinda bu milletin halı ne olacak kiralar başını aldı gidiyo konutlar başını aldı gidiyo buna bı çözüm bulun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
meselelleri birakinda bu milletin halı ne olacak kiralar başını aldı gidiyo konutlar başını aldı gidiyo buna bı çözüm bulun