Erdoğan: Merkez Bankası'nın Döviz Rezervi Bir Ara 136 Milyar Dolara Kadar Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan: Merkez Bankası'nın Döviz Rezervi Bir Ara 136 Milyar Dolara Kadar Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz rezervleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Döviz 12 Kasım 2022 17:02 0
Erdoğan: Merkez Bankası'nın Döviz Rezervi Bir Ara 136 Milyar Dolara Kadar Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz rezervi açıklaması.

Döviz rezervleri hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkan Erdoğan, bir ara döviz rezervlerinin 136 milyar dolara kadar çıktığını , şimdi bu seviyeden 15-20 milyar dolar aşağısında olduğunu söyledi.

CHP'nin rezervlerle ilgili eleştirilerinin sorulduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son 20 yılda dünyadaki ve çevremizdeki krizler karşısında gerçekçi, girişimci, insani ve milli bir dış politika izledik. Hem hak ve menfaatlerimizi müdafaa ettik hem de küresel ve bölgesel barış ve istikrar için ciddi bir gayret ortaya koyduk. Hamdolsun çabalarımızla Türkiye artık küresel konularda sözü dinlenen, saygın ve vazgeçilmez bir aktör haline geldi. Bu, dünya kamuoyu tarafından da teslim ediliyor. Çevremizde bir barış ve refah kuşağı oluşturmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, terör belasını milletimizin gündeminden topyekûn silmek konusunda kararlıyız. Dış politikamızı ülkemizin çıkarlarını merkeze alarak belirlemeye, milli menfaatlerimiz çerçevesinde kendi eksenimizi tahkim etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrını teşkil edecek olan Türkiye Yüzyılında da ülkemizin bu etkin ve saygın küresel aktör rolünü milletimizin layık olduğu şekilde pekiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

BİR ARA 136 MİLYAR DOLARA KADAR ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ara döviz rezervlerinin çok yükseldiğini söyledi ve 'Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda öyle Bay Kemal’in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil' diyen Erdoğan, "Ekonomi tarafında ise Türkiye’nin dünyada ilk 10 içerisinde yer alması konusunda önümüzdeki engeller ciddi manada şu anda yavaş yavaş kayboluyor. Başbakanlığım döneminde özellikle Merkez Bankası’nda döviz rezervi bir ara 135-136 milyar dolara kadar çıktı. Şu anda da 115-120 milyar dolar civarında dolaşıyor döviz rezervi. Yani Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda öyle Bay Kemal’in ifade ettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Biz şu anda hamdolsun iyi bir konumdayız. Ama tabii adamın akıl hocaları kimlerdir bilemem. Yani ne yaptığı belli değil. Kurusıkı atıyor. Her şey ortada. Hesap kitap ortada. Adamın ekonomiden hiç haberi yok" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi, kredi faiz haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç