Erdoğan: Laf Olsun Diye Söylemiyoruz, Ayçiçek Yağında Sıkıntı Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan: Laf Olsun Diye Söylemiyoruz, Ayçiçek Yağında Sıkıntı Yok

Çiftçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayçiçek yağında herhangi bir sıkıntı olmadığını , gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Ekonomi 26 Mart 2022 23:47 0
Erdoğan: Laf Olsun Diye Söylemiyoruz, Ayçiçek Yağında Sıkıntı Yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada ayçiçek yağı krizinin olmadığını, bunu laf olsun diye söylemediklerini ifade etti.


Tokat'ta yeni Tokat Havalimanı başta olmak üzere inşası tamamlanan tesislerin açılış törenini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninden sonra bir programa daha katıldı. Hıdırlık Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda çiftçiler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada çiftçilerle 1,5 saatlik bir görüşme yaptı. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulunurken çiftçilerden gelen sorulara da yanıt verdi.


Ayçiçek yağında herhangi bir sorun olmadığını, bazı kimselerin suni bir sıkıntı havası oluşturduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayçiçek ve mısır ekiminde gerekli tedbirleri aldıklarını, bu sene yağ için ekilecek ayçiçeklerin tohumlarının yüzde 75'lik kısmının hibe edileceğini söyledi.


Erdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: "İspat bu, laf olsun diye söylemiyoruz. Tabii bunlar bazılarının işine gelmiyor. Kuraklık, savaş, bölgesel krizleri bahane ederek milleti sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin en önemli gıda tedarikçisi olduğunu bildiği halde milletimizi yanıltmaya çalışmaya çalışıyorlar. Son dönemde de ayçicek yağında bunu yaptılar. Ayçiçek yağında sorun yok. Ülkede suni bir panik havası oluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Tarım Kredi Kooperatiflerimiz ayçiçeği ve mısır ekimiyle ilgili gerekli tedbirleri alıyor."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç