Erdoğan Kızılay'ın çadır satması ile ilgili ilk kez konuştu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Kızılay'ın çadır satması ile ilgili ilk kez konuştu

Son dakika: Kızılay'ın çadır satması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama.

Haberler 11 Mayıs 2023 21:48 0
Erdoğan Kızılay'ın çadır satması ile ilgili ilk kez konuştu

Son dakika: Kızılay'ın çadır satması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Burada gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan kızılay'ın depremde çadır satması ile ilgili "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Süratle yanlışın düzeltilmesi gerekir." dedi.

DEPREMDE KIZILAY'IN ÇADIR SATMASI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kızılay'ın çadır satması ile ilgili konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir işe giremez, süratle bu işi düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik.

6 Şubat olayında Türkiye olmayıp başka ülke olsa başlarına neler gelecekti. Şu an enkaz çalışmalarına varıncaya kadar bitirdik. Köy konutlarını teslim etmeye başladık. Kalıcı konutları yapıyoruz. Teslim törenleri başladığında vatandaşlarımızı rahatlatacağız."

BAKAN KOCA'DAN İSTİFA ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Öte yandan Kızılay'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerde çadır satması ile ilgili bugün açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kızılay Başkanı Krem Kınık'ı istifaya çağırarak şu ifadeleri kullanmıştı;

“Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan kardeşlerinizin olduğunu biliyoruz. Memleketin bütün insanlarının sadece kan ihtiyacını karşılaması organize etmiş olması bile çok önemli. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyorsak gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu.”

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç