Erdoğan İmzaladı: Temmuz'da Yüzde 40'dan Fazla Zam Masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan İmzaladı: Temmuz'da Yüzde 40'dan Fazla Zam Masada

Temmuz 2022'de maaşlara yüzde 40'ın üzerinde zammın masada olduğu, son düzenleme ile zammın daha da netleştiği açıklandı.

Çalışma Hayatı 21 Haz 2022 09:54 3
Erdoğan İmzaladı: Temmuz'da Yüzde 40'dan Fazla Zam Masada

Kamu işçilerine de zam gelecek.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin yaptığı son dakika açıklamasında kamu işçilerine de zam yapılacağını söyledi. Temmuz ayında yüzde 40'lık zammın masada olduğunu söyledi. 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'de yaptığı son dakika açıklamasında masada yüzde 40'lık zam olduğunu söyledi ve "Burada da 2022 yılının ikinci 6 ay zammı yüzde 7, bir de enflasyon farkı var. Şu anda 5 aylık tüketici fiyat endeksinde oluşan enflasyon rakamı yüzde 35,64 ama hesaplamalarda yaklaşık olarak enflasyon farkını yüzde 28,14. Tabii bunda sapma olabilir. Dolayısıyla yüzde 35,64'lük bir zam haziran ayı hariç olmak üzere cepte. Merkez Bankası'nın da enflasyon tahmini 3,77. Eğer bu tahmin gerçekleşirse yüzde 40'a yakın bir zam olma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.

20 MİLYON KİŞİYE ZAM

Kamu personelleri ile emeklilere ek gösterge düzenlemesi ve maaş zamlarına değinen Zengin, "İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de son 6 aylık TÜFE oranına göre zam alıyorlar. Onlarda da yüzde 35,64'lük bir zam cepte. Merkez Bankası'nın yüzde 3,77 beklentisinin de yansımasyla yine yüzde 40'a yakın olacak. Yaşlılık, engellilik, evde bakım, şehit yakını maaşları da bu oranda zamlanacak. Genel fotoğrafa baktığımızda 20 milyonu aşan bir kesimin maaşlarında yüzde 40'a yakın bir artış gerçekleşecek. TBMM'ye ek bütçe teklifi sunuldu. Orada da ek teklif sunulmasının gerekçeleri, personel zamlarına yapılacak zamlardı." dedi. 

YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE ZAM MASADA

Tarkan Zengin açıklamasının devamında Temmuz'da yüzde 40'ın üzerinde zam beklendiğini söyleyerek, "Temmuzda yüzde 40 beklentinin üzerinde zam da masada. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız asgari ücret de işin içinde olmak üzere yapılabilecek ilave zamlar da konuşuyor. Emeklilerde taban maaşı var biliyorsunuz. 2500 TL burada da bir artış öngörülüyor. 3500 veya 4000 TL civarına çıkarılabilir. Bunun dışında da memura ve emekliye verilebilecek ilave zam da konuşuluyor. Ocak ayında işçi ve Bağ-Kuremeklilerine yüzde 25,47 zam yapılmıştı. Enflasyon farkından kaynaklanan nedenlerle memur ve emeklilerine yüzde 30,95 zam yapılmıştı. Orada işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 2-3'lük bir beklentileri zaten var" dedi.

ERDOĞAN İMZALADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile dün yayınlanan kanun metninde ek bütçe teklifi meclise gönderildi. Ek bütçede artan enflasyon nedeniyle memur ve emeklilere yüksek bir maaş zammı yapılacağı, bu nedenle ek bütçe geldiğine yer verildi. 

Maaş zamları 4 Temmuz günü belli olacak. Açıklama geldiğinde , zam oranı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretten bahset, asgari ücrete nekadar zam verecem onu söyle, işçi memur yine neyse önemli olan asgari ücerete ne kasar Zam verilecek esas mevzu bu…
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk önce en alt kademede bulunan memurların maaşlarına zam yapılsın taraftarıyım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bağ-Kur’lu 3.250 TL, bunlar mezara ve hayat çalışanlarla devam.