Erdoğan İmzaladı: Telefon, Televizyon, Bilgisayar, Araba, Tablet Ne Varsa Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan İmzaladı: Telefon, Televizyon, Bilgisayar, Araba, Tablet Ne Varsa Zam Geldi

26 MAyıs 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda birçok üründen alınan TRT payına yüzde 100'lere varan zamlar yapıldı. İşte o zam oranları.

Resmi Gazete Haberleri 26 Mayıs 2022 08:44 0
Erdoğan İmzaladı: Telefon, Televizyon, Bilgisayar, Araba, Tablet Ne Varsa Zam Geldi

Son dakika haberi: Cep telefonu, televizyon, tablet , bilgisayar ve uydu alıcıları ile TV kutularına zam geldi.

26 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda birçok üründe alınan TRT katkı payına zam geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda birçok üründen alınan TRT payına zam geldiği öğrenildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan karar:

NE KADAR ZAM YAPILDI?

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme hakkında açıklama yapan Ekonomist Ozan Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"TRT Bandrol Ücreti Arttırıldı:
-Cep telefonlarında %10’dan %12'ye, 
-Radyolu kulaklık, radyolu koşubandı ve benzerlerinden %8’den %14'e, 
-Tablet ve bilgisayarda %2’den %4'e
-Uydu alıcıları, TV kutularında %10'dan %12'ye,
-Kara taşıtlarında %0,4’den %0,8’e,
yükseltilmiştir.

1-Kurumun 2021 yılı faaliyet raporuna göre “kasa” + “bankalar” + “menkul kıymetler” hesaplarında toplam 2 milyar 811 milyon 71 bin 85 lira 22 kuruş olduğu görülmektedir. Kurumun hazır değerlerinde bu kadar parası varken neden hala vatandaşlardan TRT bandrol ücreti almaktadır?

2-Bundan sadece 29 gün önce yazdığımız yazıda sormuştuk ve bugün bu artışlarla cevabını da bulmuş olduk. 2020 faaliyet raporlarında 2,2 milyar₺, 2021 faaliyet raporunda 3 milyar₺ brüt satış karı elde ettiği ile övünen TRT, anlaşılan o ki kar değil zarar etmiştir.

3-Ve son olarak;
Madem Bandrol ücretlerine bu kadar zam yapacaktık, keşke TRT Payını kaldırmasaydık! Çünkü vatandaşın cebinden daha fazlası çıkacak artık…"

ÜRÜN FİYATLARINA ORTALAMA YÜZDE 2 ZAM

Bandrol ücretlerine bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriyle birlikte yeni bir zam geldi. Yayımlanan bildiriyle birlikte, teknolojik ürünlerde ortalama olarak yüzde 2'lik bir zam gerçekleşti.

MADEM TRT KAR EDİYOR NEDEN?

Ozan Bingöl yaptığı açıklamada, TRT'nin toplam hesaplarında 2 milyardan fazla parası olduğunu söyleid. 2021 faaliyet raporunda da kar açıklanmıştı. Peki kar açıklanırken gelen bu zamların neden olduğu sorusu günün en çok sorulan sorusu oldu.

ELEKTRİKTEN TRT PAYI KALDIRILMIŞTI

Geçen aylarda yapılan düzenleme ile elektrik faturalarından alınan TRT payı kaldırılmıştı. Bu düzenleme memnuniyetle karşılanırken gelen bu yeni düzenleme tepki çekti. Elektrik faturalarından silinen verginin buralara eklendiği görülüyor. 

Ürünlerin fiyatlarına önümüzdeki günlerde zamlar gelmeye başlayacak.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç