Erdoğan imzaladı: Market poşet fiyatlarına zam geldi: Ama vatandaş yine 25 kuruş verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan imzaladı: Market poşet fiyatlarına zam geldi: Ama vatandaş yine 25 kuruş verecek

Son dakika haberi: Market poşeti fiyatlarına zam kararı geldi. Peki market poşeti ne kadar oldu? Fiyatı kaç TL? Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan karar ve detaylar yazımızda.

Resmi Gazete Haberleri 28 Ara 2022 09:51 2
Erdoğan imzaladı: Market poşet fiyatlarına zam geldi: Ama vatandaş yine 25 kuruş verecek

Son dakika haberi: Market poşetine zam geldi ama vatandaşlar yine 25 kuruş ödeyecek.

Asgari ücret zammından sonra art arda zamlar gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre market poşetleri de zam furyasından nasibini aldı.

Geçen haftalarda mecliste açıklanan zam yok haberinden sonra bugün bir son dakika haberi geldi. Önceki gün toplu taşımaya, daha sonra taksi ücretlerine gelen zamdan sonra bugün market poşeti ücretlerine de zam geleceğine yer verildi.

Söz konusu karar bugün REsmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında , Cumhurbaşkanlığının bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen karara yer verildi.

NE KADAR OLDU?

Market alış verişlerinde kullanılan plastik poşetlere zam 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olacak. Artık market poşeti 25 kuruş yerine 38.5 kuruş olacak. 

Söz konusu karar şu şekilde: "binek araç lastiklerinden 6 TL, cinsine göre araç akülerinden 15, 60 ve 150 kuruş/kg, pil ve şarjlı pillerden 6, 9.5, 15 ve 32 TL/Kg, otomotiv pilleri ve lityum içeren araç bataryalarından 46 TL/Kg, madeni yağdan 150 kuruş/Kg, bitkisel yağdan 32 kuruş/Kg, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları hariç olmak üzere beyaz eşyalardan 80 kuruş/Kg, buzdolabı ve iklimlendirme cihazlarından 95 kuruş/Kg ve ilaçlardan 3.2 kuruş/kutu veya şişe geri kazanım katılım payı tutarı alınacak.

Liste ile, plastik, metal, cam ve kağıt-karton ağırlıklı kompozit içecek ambalajları ile ahşap ambalajlardan alınacak geri kazanım katılım payı tutarları da belirlendi."

VATANDAŞ 25 KURUŞ VERMEYE DEVAM EDECEK

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu. Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Vatandaşın poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik olmayacak.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
inaniyormusunuz bizden alinmiyacağina satılan malların üzerine ekleyecekler yine alacaklar doğalgaza gelen gizli zamgibi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
her şeyi bitirdiniz sıra poşetlere geldi