Erdoğan İmzaladı: Kira Yardımı ve Konut Kredisi Faiz Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan İmzaladı: Kira Yardımı ve Konut Kredisi Faiz Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı

3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda ihtiyaç sahiplerine kira yardımı ve konut kredisinde faiz desteği sağlanacağına yer verildi.

Emlak 3 Haz 2022 19:54 0
Erdoğan İmzaladı: Kira Yardımı ve Konut Kredisi Faiz Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı

Resmi Gazete'de kira yardımı ve konut kredisinde faiz desteği düzenlemesi yayınlandı.

Bugün Resmi Gazete'de önemli bir karar yayınlandı. Yayınlanan kararda binlece vatandaşa kira yardımı ve konut kredisinde faiz desteği sağlanacağına yer verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA RİSKLİ YAPIYI MALİK, KİRACI VEYA SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ OLMAKSIZIN KULLANANLARA YARDIM YAPILMASINA DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR

MADDE 1 21 Mart 2016 yarihli ve 2016/8663 sayılı bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapıyı malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlara yardım yapılmasına dair kararın adı "6306 sayılı kanun kapsamındaki yapıları malik kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlara yardım yapılmasına dair karar" şeklinde değiştirilmiştir. 

MADDE 2 - Aynı kararın 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir."MADDE 1- Bu kararın amacı 15 Mayıs 2012 tarihli ve 8306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamındaki yapıları malik kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlar ile yapılacak anlaşmaya, bunlara yardım yapılmasına, enkaz bedeli ödenmesine ve bankalardan kullanacakları kredilere dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir. 

FAİZ DESTEĞİ MADDESİ

Faiz desteği maddesi ise şu şekilde: 

"Uygılamanın gerektirmesi halinde, uygulama alanı içerisindeki yapılardan anlaşma ile tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine : 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 16 ncı maddesi uyarınca kira yardımı yapılabilir ya da bankalardan kullanacakları kredilere 8 Ekim 2012 tarihli ve 2012/3803  sayılı bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan 8306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin karara göre faiz desteği verilir."

Bugün yayımlanan düzenleme şu şekilde:

NE DEMEK?

Söz konusu düzenleme kapsamıda kentsel dönüşüme girecek evlerde oturanlar, eğer başka eve kiryaa geçecekse kira yardımı yapılır. Eğer ev alacaksa kanun kapsamında kamu bankalarından çekeceği krediye devlet tarafından faiz desteği sağlanır. 

Bunun için e devlet üzerinden başvurular alınmaktadır. Başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. 

https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621

Yukarıdaki sayfaya giderek kira ve konut kredisinde faiz desteği başvurusunda bulunabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç