Erdoğan imzaladı: Devlete kura ile güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve işçi alımı müjdesi geldi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan imzaladı: Devlete kura ile güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve işçi alımı müjdesi geldi 2023

Son dakika haberi: Devlet kurumlarına kura ile güvenlik görevlisi, temizlik ve işçi alımı duyurusu geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

İşçi Alımı 26 Ocak 2023 08:22 4
Erdoğan imzaladı: Devlete kura ile güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve işçi alımı müjdesi geldi 2023

Devlete kura ile güvenlik temizlik personeli ve işçi alımı yapılacak.

26 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında kamuya yapılacak işçi alımına dair değişişkliğe yer verildi. Söz konusu değişiklikte kamuya yapılacak işçi alımlarında kura ile yapılacak personel alımı sayısının arttırıldığına yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan kamu kurum ve kuruluşlarına işçii alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alantemizlik hizmetleri , güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için yapılacak alımlar hariç olmak üzere ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır"

NE DEĞİŞTİ?

Daha önce kanun şu şekildeydi:

"(3) (Ek: 3/4/2015-2015/7525 K.) Ancak temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için yapılacak alımlar hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının kuraya tabi işgücü taleplerinde, işe alınacak işçiler sadece noter kurasıyla da belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek, doğrudan kurayla belirlenir"

Daha önceki kanuna göre kamuya işçi statüsünde güvenlik, temizlik ve bakım onarım personeli alımında kura olmayabiliyordu. Ancak yeni düzenleme ile artık alımlar kura ile yapılacak.

İLANLAR GELİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın 11 bin işçi alımında geri sayımda sona gelindi. İşçi alımı ilanı kısa sürede yayınlanacak ve söz konusu alım KPSS'siz kura ile yapılacak. İlan gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Sağlık Bakanlığı 11 bin işçi alımı için TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
özel güvenlik görevlisi silahsız Şanlıurfa gelsin artık
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Klinik Destek Elemanı İstanbul
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Klinik destek elemanı ŞANLIURFA
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Detay bilgi almak istiyorum