Erdoğan imzaladı bankalar çıldırdı: Mevduat faizleri rekor kırdı işte 500 bin tl, 1 milyon TL’nin 32 günlük en yüksek faizi veren bankalar getirisi hesaplama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan imzaladı bankalar çıldırdı: Mevduat faizleri rekor kırdı işte 500 bin tl, 1 milyon TL’nin 32 günlük en yüksek faizi veren bankalar getirisi hesaplama

Son dakika haberi: Bankaların mevduat faizleri rekor kırdı. Seçim öncesi faizler ciddi seviyelere çıktı. İşte bankaların mevduat faizleri ve hesaplaması.

Bankalar 5 Mayıs 2023 11:59 5
Erdoğan imzaladı bankalar çıldırdı: Mevduat faizleri rekor kırdı işte 500 bin tl, 1 milyon TL’nin 32 günlük en yüksek faizi veren bankalar getirisi hesaplama
Seçim öncesi dev müjde: Parasını bankaya yatırana rekor getiri.
 
Bankalardan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada parasını bankaya yatırana rekor düzeyde getiri sağlanacağı bildirildi. Mevduat faizleri bazı bankalarda yüzde 35’lere kadar yükselirken hemen hemen tüm bankalar yüzde 30 civarında faizle kampanyalar başlattı.
 
Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tuttu. Faizler bu seviyede sabit kalırken mevduat faizleri yüzde 35’lere kadar çıktı. Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları da yüzde 35’leri geçti.
Özellikle geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararda Kur Korumalı Mevduat Hesaplarında faiz üst sınırı kaldırıldı. Faiz üst sınırının kaldırılmasından sonra bankalar mevduat faizlerinde ralliye geçti. Başlayan rallide faizler son 20 yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi.
 
BORSA DÜŞÜYOR
 
Son günlerde borsada düşüş yaşanmakta. Borsada yaşanan düşüşün nedenleri arasında ise mevduat faizlerinde yaşanan ralliler yer aldı. Söz konusu duruma baktığımızda vatandaşlar, bir inişli bir çıkışlı devam eden borsada parasını riske atmak yerine mevduatta garanti getiri ile bankaya yatırıyor.
 
SEÇİM ETKİSİ MEVDUATA YÖNLENDİRDİ
 
Mevduatta yaşanan yükselişin bir diğer nedeni ise seçim etkisi oldu. Vatandaşlar seçimden sonra doların altının borsanın düşüp yükseleceği konusunda net bir tahmin yapamadığı için daha garanti olan mevduata yönlenmiş durumda.
 
MEVDUAT FAİZLERİ NE OLDU?
 
Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre mevduat hesaplarında faiz oranları yüzde 30’ları geçti. Peki parasını bankaya yatıranlara bankalar 32 günlükte, 92 günlükte ne kadar getiri vaat ediyor? İşte gelen son dakika açıklaması ve mevduat hesaplaması:
 
Bankalara baktığımızda kağıt üzerinde yüde 30 faiz verildiği görüldü. Yüzde 30 faizle parasını bankaya yatıranların getirileri rekor kırdı.
 
500 bin lirasını bankaya yatıranlara 32 günlükte yüzde 30 faizde 12 bin 493 TL faiz getirisi sağlanır.
 
500 bin lirasını bankaya yüzde 29 faizle yatıranlara ise 12 bin 76 liralık faiz getirisi verilir.
 
500 bin liralık parasını yüzde 28 faizle bankaya yatıranlara 32 günün sonunda 11 bin 660 TL faiz getirisi sağlanır.
 
1 milyon lirasını bankaya yatıran kişilere yüzde 30'luk faizde 32 günlük mevduatta ay sonunda 24 bin 986 TL faiz getirisi sağlayacak.
 
Yüzde 29 faizle parasını bankaya yatıranlara 32 günlükte 24 bin 153 lira faiz getirisi sağlanmış olacak.
 
Yüzde 28'lik faizde parasını bankaya yatıranlara 32 günün sonunda toplamda 23 bin 320 liralık faiz getirisi sağlanır.
 
Yüzde 35'lik faizde 1 milyon lirasını yatıranlara ise rekor düzeyde faiz getirisi sağlanıyor. 32 günlükte toplamda 29 bin 250 TL faiz getirisi sağlanmış olur.
 
Mevduat için bankaya hesap açmanız ve bunun ardından bankaya ücret yatırmanız gerekmektedir. 
Finans7.com | Ankara
Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
memleketin çivisi çıktı emegi geçen herkese teşekkür ederim
Ziyaretçi 10 Ay Önce
faizin haram olduğunu bilmez misiniz Allah'ın emridir faiz ile ilgilenen kişiler cehennem azabını görecekler faiz ile ilgilenen kişiler annesi ile zina yapmış Kadar günah işlemiş olur mileti bu şekilde yanlış yola doğrultma ya mehillendirmeyin bunun fetvası yoktur Allah doğru olan kişileri sever doğruluğun karşısında hiç bir kuvet duramaz Allah'u Teala insanı en güzel şekilde yaratmıştır bütün güzellikleride İnsan için yaratmıştır ama dünya malını insandan üstün yaratmıştır bu gün bakıyoruz ki dünya malı çok değerli olmuş insanlık ise çok kıymetsiz olmuş yanlışım varsa benide uyarın akıl ile bencillik yapıp beni nefsani bir şekilde uyarmayın Seyyid Ömer Baran Birifkani
Ziyaretçi 10 Ay Önce
hani faiz haramdı ve reis de Müslümandı
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Anlaşılan dolar fırlayacak.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Faiz haram deiğilmi🤔 Hele milletin parasından ödenirse (hazineden) o zaman haksız kazanç olmaz’mı ve başkasını. Hakkı ona grçmez’mı