Erdoğan İmzaladı: Balon Balığı Avlayana 12,5 TL Para Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan İmzaladı: Balon Balığı Avlayana 12,5 TL Para Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda balon balığı avlanmasına destek miktarının arttırıldığına yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 5 Ağu 2022 08:41 0
Erdoğan İmzaladı: Balon Balığı Avlayana 12,5 TL Para Verilecek

Devlet , balon balığı avlayana para verecek.

5 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda balon balığı avlayanlara para verileceği açıklanırken destek ödemesi miktarının arttırıldığına yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda destekleme kapsamında legocephalus sceleratus türündne 200 bine kadar avlama yapana tane başına 12,5 lira destek verilecek. Daha önce bu destek ödmesi miktarı 5 liraydı. 

Lagocephalus spadiceus,

lagocephalus suezensis,

lagocephalus guentheri,

tylerius spinosissimus,

lagocephalus lagocephalus,

sphoeroides pachygaster,

torquigener flavimaculosus

Türlerini avlayanlara ise 1 milyon adete kadar tane başına 2,5 lira ödeme yapılacak.  Daha önce bu destek ödemesi miktarı 50 kuruştu.

Konu ile llgili bir açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özoğul, bu balıklarda bulunan ve adına tetrodotoksin denilen , kısa adı TTX olan zehrin gramının 1 milyon Eurodan fazla para ettiğini söyledi. Bu zehrin mikroorganizmalar tarafından üretilmesi  için çalışmalara başladıklarını söyledi. Prof. Dr. Fatih Özoğul yaptığı açıklamada, "Balon balığında bulunan TTX zehri, yurt dışında ileri seviyedeki kanser hastalarının ağrılarının dindirilmesinde kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

NEDEN BALON BALIĞI ÖLDÜRENE DESTEK VERİLİYOR?

Balon balığı, bulunduğu yerde balık popülasyonunu ciddi şekilde olumsuz etkileyip diğer balık türlerine zarar vermekte. Bu nedenle balon balığı avlanmasına destek veriliyor.

Ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç