Erdoğan Duyurdu: İş Kuracak Gençlere ve Kadınlara Faizsiz 300 Bin TL Kredi Verilecek İşte Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Duyurdu: İş Kuracak Gençlere ve Kadınlara Faizsiz 300 Bin TL Kredi Verilecek İşte Başvuru 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında gençlere ve kadınlara faizsiz 300 bin TL iş kurma kredisi verileceğini söyledi.

İş Dünyası 10 Ekim 2022 23:03 2
Erdoğan Duyurdu: İş Kuracak Gençlere ve Kadınlara Faizsiz 300 Bin TL Kredi Verilecek İşte Başvuru 2022

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası gençlere ve kadınlara destek müjdesi.

KAbine sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada gençlere ve kadınlara destek konusuna değindi. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Şehir dışında üniversite okuyan öğrencilere destek ödemesi yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek" dedi.

ESNAFA DESTEK

Esnafa destek konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE VE KADINLARA DESTEK

Her zaman gençlere ve kadınlara destek ödemeleri yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere geçen seneden bu yana ciddi destekler verildiğini söyledi. Şimdiye kadar 140 bin kadına destek ödemesi yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , gençlere de iş kurmaları için farklı başlıklar altında destek ödemeleri yapıldığını söyledi. Erdoğan açıklamasında, "Genç girişimcilerimizin kredilerini 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 35'e çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya geri ödemesiz 36 vadeli borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Banka tarafından kadın girişimcilere ödenen destek ile ilgili, "İşini kurmuş olan kadın girişimciler için azami 150.000 TL. Yeni iş kuran kadın girişimciler (6 aydan kısa süredir faaliyette bulunan) için azami 100.000 TL’dir." denildi.

BAŞVURU

Gençlere ve kadın girişimcilere yapılacak 300 bin lira destek ödemesi için vatandaşların Halkbank'a başvuru yapmaları gerekmektedir. Destek ile ilgili verilen örnekte şu bilgiler paylaşıldı: "eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi"

Başvurular Halkbank'a yapılmaktadır. Başvuruya ilişkin detaylara, "https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci.html" adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylar burada >>>  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Esnafa destek diyorsunuz bankaya gidiyoruz tapu istiyorlar tapu göstermeden kredi falan yok bu nasıl esnafa destek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben mağaza açmak istiyorum başvuramam mi