Erdoğan, Akşener'in yerel seçim çağrısının nedenini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan, Akşener'in yerel seçim çağrısının nedenini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'in yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamanın nedenini açıkladı.

Seçim 5 Eylül 2023 13:38 0
Erdoğan, Akşener'in yerel seçim çağrısının nedenini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin yerel seçim açıklamasını değerlendirdi.

Bilindiği üzere İYİ Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere herkesin parti olarak girmesi gerektiği çağrıında bulunmuştu. AkşeneR'in bu açıklamasını değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu açıklamanın nedenini bildirdi.

Soçi zirvesi sonrası uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada Akşener'in bu açıklamasının pazarlıkta el yükseltme amaçlı olduğunu söyledi ve "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

"Yerel seçimde kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" diyen Erdoğan, açıklamasının devamında, "Yerel seçimlere dair Cumhur İttifakı olarak istişarelerle yol alıyoruz. Anladığım kadarıyla onların bir istişare zemini bile yok. Biri işbirliğinden diğeri ayrılıktan söz ediyor. Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, MHP ile yapılacak görüşmeler sonrası ittifak ile girilecek illerin belirleneceğini söyledi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç