Erdoğan Açıklayacak: Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıklayacak: Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor

Artan kira fiyatları ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek. İşte masadaki modeller.

Emlak 25 Mayıs 2022 16:33 3
Erdoğan Açıklayacak: Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor

"Kiralara düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak."

Ev kiralarına son dönemlerde ciddi oranda zamlar geldi. Gelen zamlar vatandaşların belini bükerken İstanbul ve Ankara'da birçok yerde kiralar asgari ücretin üzerine çıktı. Asgari ücretli ve emekli vatandaşlar, uzak yerlerden , şehir dışından ev kiralamak zorunda kalırken bu konuda vatandaşlar devletten çözüm bekliyor. 

Çözüm bekleyen vatandaşlar için beklenen açıklama dün geldi. 3 Bakanlık dün Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında bir toplantı gerçekleştirdi ve kiralara çözüm için yeni kararlar alındı. 

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kiralara gelecek düzenleme ile ilgili yapılan toplantıdan sonra ilk açıklama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum'dan geldi.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, İstanbul'un Güngören ilçesinde Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde kira düzenlemesi hakkında ilk bilgileri verdi. Bakan Kurum kiracıların da ev sahiplerinin de mağdur edilmeyceği yeni bir sistem üzerinde çalışmaları olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bakan Kurum açıklamasının devamında konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını söyleyerek, "Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak. Çalışmamız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak." ifadelerini kullandı. 

OLMAZ DİYORLAR

Bakan Kurum açıklamasında muhalefeti eleştirdi ve "Ne demişler; 'Tilki 40 türkü söyler, hepsi tavuk üstüne.' Marmaray'ı yapıyoruz olmaz diyorlar, 3. Köprü'yü yapıyoruz olmaz diyolar. Milletimizin hayrına şehir hastanesini yapıyoruz olmaz diyorlar. Biz ne yapsak hepsine olmaz diyorlar. Emin olun onların yaptıkları gibi, biz çeşme yapsak, heykel yapsak emin olun ona da karşı çıkarlar. Maalesef karşımızda böyle bir anlayış söz konusu." dedi.

KİRALARA NASIL BİR DÜZENLEME GELECEK?

Dün yapılan toplantıda , kiralarda tavan fiyat uygulamasına geçilmesi, dar gelirlilere kira yardımı yapılması ve belediyelerin ev yaparak ucuza kiraya vermesi konuları görüşüldü. Bu konuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletileceği ve buna göre bir karar verileceği, kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı öğrenildi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eyvah eyvah bu açıklamadan sonra ekmek 4 tl olur kesin yapmayın etmeyin bu millete yazık perişan olduk cennet vatanım güzel yurdum yaşanmaz hale geldi yahu etmeyin yazıktır günahtır.tamam ekonomik kriz var anladık ama bu kadar olmaz yahu olmaz bugün 10 TL aldığımız birşey yarın 20 tl oluyor kimsede birşey demiyoru herkes kendince zam yapıyor günah yaa.acemi değilsiniz 20 yıldır bastasiniz halen çıkıp gelecek seçimler için vaatler veriyorsunuz şuanda bastasiniz neden yapmıyorsunuz sanki başkaları yapmış gibi çözüm gelecek seçimler diyorsunuz.suna emin olun ben dahi bu millet hakkını helal etmem etmiyor bu böyle biline vesselam
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kurban olayım sen bir şey açıklama senin her konuşmanda her açıklanmada hemen her şeye zam geliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz aciklama yaptınız kiralar iyice arttı.