Erdoğan Açıklamıştı: Faizsiz 0 ve 2. El Araba Almak İsteyenler İçin Finansman Desteği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıklamıştı: Faizsiz 0 ve 2. El Araba Almak İsteyenler İçin Finansman Desteği

Ziraat Katılım Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve 0 ile 2. el araçlar için faizsiz finansman desteği sağlanacağına yer verildi.

Kredi 18 Nisan 2022 13:56 0
Erdoğan Açıklamıştı: Faizsiz 0 ve 2. El Araba Almak İsteyenler İçin Finansman Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı: Faizsiz sıfır ve ikinci el araba almak isteyenler için Ziraat'ten kampanya.


Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ve İslam'da faizin haram olduğu ayetlerde ve hadislerde geçiyor. Bu nedenle ev ve araba almak isteyenler, faize bulaşmadan bunları satın almak istiyor. Son dönemlerde bankaların açtığı katılım bankaları, faizsiz şekilde finansman desteği adı altında vatandaşlara krediler veriyor ve vatandaşların ev ile araba sahibi olmaları sağlanıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası , taşıt finansman desteği ile vatandaşları faizsiz araba sahibi yapıyor. Biz de bu yazımızda Ziraat Katılım Bankası'nın faizsiz finansman desteği hakkında bilgilere yer verdik.


Taşıt Finansmanı hakkında bankadan yapılan açıklamada, "Taşıt finansmanı, sıfır veya ikinci el otomobiller için alım kolaylığı sağlayan finansman türüdür." ifadelerine yer verildi.


SIFIR VE 2. EL ARABALARDA GEÇERLİ

Söz konusu finansman desteğinin özellikleri ve detayları ise şu şekilde paylaşıldı:


  • Sıfır ve ikinci el binek araçlar için kullanılabilir.
  • Kredili hayat sigortası bedeli, kredi tutarına, vadeye, yaşa ve kredi aylık kâr oranına göre değişkenlik göstermektedir.
  • Kasko bedeli, kişiden kişiye, araç durumuna ve hasarsızlık geçmişe göre değişkenlik göstermektedir.
  • Bankamız, taşıt finansmanı kullanan müşterilerine hayat sigortası, trafik ve kasko ürünlerini sunmaktadır.


BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Söz konusu finansman desteğine başvuru yapmak isteyenlerin kimlikleri, çalışma durumuna göre gelir belgesi ve sıfır araç için finansmana konu olan aracın proforma faturası, 2. el araçlar için ise aracın ruhsat fotokopisi ile müracaatını bankaya yapması gerekmektedir.


KREDİ HESAPLAMA

En çok merak edilen konu ise ne kadar geri ödeme yapılacağı, ayda ne kadar taksit ödeme yapılacağı konusu oldu. Biz de finans7 olarak bu yazımızda bir hesaplama yaptık. Buna göre 150 bin TL kredi çekmek isteyen vatandaşlar 1.67 kar payı ile bu krediyi kullanabilecek. 48 ay vade ile çekilecek kredi için ayda geri ödeme miktarı 4 bin 894 TL olarak açıklandı. 36 ay vade ile finansman desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise ayda 5889 TL ödeme yapacak ve bankaya toplamda 212 bin lira ödeme yapmış olacak.


100 bin lira çekmek isteyen vatandaşlar ise 36 ay vade için her ay 3926 TL ödeme yapacak ve toplamda 141 bin 849 lira ödeme yapmış olacak. 48 ay vade ile çekilecek finansman desteğinde ise her ay 3263 TL ödeme yapılacak ve toplamda 157 bin lira ödenmiş olacak.


Kredi finansman desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların yukarıda istenen evraklarla birlikte başvurusunu bankaya yapması gerekmektedir. Şubelerin yanı sıra başvurular mobil uygulama üzerinden de yapılabilmektedir. Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Katılım Mobil uygulaması ile finansman bilgilerinize istediğiniz zaman, istediğiniz yerde erişebilirsiniz." denildi. Kampanya sıfır ve ikinci el araçlar için geçerli.


ING 5 bin lira faizsiz kredi desteği detayları için TIKLAYIN


Akbank 7500 liralık faizsiz kredi detayları için TIKLAYIN


Yapı Kredi Bankası faizsiz 5 bin TL kredisi için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç