Erdoğan Açıkladı: Yaş Çay Alımı Fiyatı 6 Lira 70 Kuruş Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı: Yaş Çay Alımı Fiyatı 6 Lira 70 Kuruş Oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve yaş çay alımı fiyatını kamuoyuna duyurdu.

Tarım 14 Mayıs 2022 16:08 0
Erdoğan Açıkladı: Yaş Çay Alımı Fiyatı 6 Lira 70 Kuruş Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş çay alımı fiyatını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

SIRADAN BİR HAVALİMANI DEĞİL

Açılışı yapılan havalimanı hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanımız, sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinde inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Bunun açılışını yapmakta olduğumuz Rize-Artvin'le birlikte ikisi ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık.

Bu havalimanlarında sıfırdan yapmışçasına yenilediğimiz havalimanları da var. Yaklaşık 5 yılda 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleriyle gerçekten gurur verici bir eser oldu. Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Şimdi buradan Rizeli hemşehrilerime sesleniyorum, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu tabii ne Rizeliye yakışır ne Artvinliye yakışır. Şu anda gerek uçak sayısı gerekse bütün bu maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Demek ki Rizeli hemşehrilerim, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki ona göre bu gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin." dedi.

YAŞ ÇAY ALIMI FİYATI AÇIKLANDI

2022 yılı yaş çay alımı fiyatını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl kilogramda 3,87 liraydı bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde bir artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecekler. Günde 100'er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç