Erdoğan açıkladı: Kredi ve kredi kartı borçlarına af ve erteleme kararı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan açıkladı: Kredi ve kredi kartı borçlarına af ve erteleme kararı açıklandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı ERdoğan yaptığı açıklamada kredi ve kredi kartı borçlarına af ve erteleme duyurusunu yaptı.

Kredi 20 Şubat 2023 17:21 1
Erdoğan açıkladı: Kredi ve kredi kartı borçlarına af ve erteleme kararı açıklandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi ve kredi kartı borçları hakkında açıklama geldi.

Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep TAyyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli deprem bölgesine gitti. Bölgeye giden iki lider, burada düzenlenen programa katıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında, "Şehirlerimizin tamamını konutuyla, iş yeriyle, sanayisiyle, tarımıyla, tarihî ve kültürel değerleriyle en küçük bir gerilemeye, en küçük bir ihmale mahal vermeden yeniden ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

TOKİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada deprem bölgesinde devam eden TOKİ ödemelerine kolaylık getirildiğini söyledi ve bölgedeki TOKİ taksit ödemelerini 3 ay ertelediklerini söyledi. 

10 BİN TL, 15 BİN TL, 2 BİN VE 5 BİN TL NAKİT YARDIMLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem bölgesinde her aileye 10 bin lira nakit yardımı yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi. Taşınacaklara 15 bin TL taşınma yardımı ve ev sahiplerine 5, kiracılara gittikleri ilde 2 bin lira kira yardımı yapılacağına yer verildi.

KREDİLER SİLİNİYOR, BORÇLAR ERTELENİYOR

Kredi kartı taksit sürelerini 2 katına çıkardık. Ertelenen kredilerde vade sınırı dikkate alınmayacak. Bankalarımız 50 milyar liralık dayanışma paketine yaptıkları yardımın yanında ilave destekler veriyor.

"OHAL bölgesindeki trafik sigortası prim poliçelerini yeniliyor, deprem nedeniyle yenilenmeyenler için ilave prim istemiyoruz"

Tüm vatandaşların kredi borçları otomatik olarak 6 ay ertelendi. Depremde zarar gören vatandaşlar talebi halinde 6 aylık ertelemeden faydalanabiliyor. Kamu bankalarımız depremde vefat eden vatandaşların borçlarını siliyor. 150 bin esnafımızın hazine destekli kredilerini 6 ay süre ile erteliyoruz."

ZİRAAT HALK VE VAKIFBANK'TAN DEPREMZEDELERE KREDİ

"Afet bölgesine özel uygun şartlı krediler verilmeye başlandı."

Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Şu durumda ne kredisi yaa ? yapılan yardimlarla 5 kuruş almadan bütün depremzedelere ev yaparsınız ! bütün ihtiyaçlarını karşılardınız hala uygun kredi verecez 2 bin 5 bin yardım yapacaz diyorsunuz ? nasil vicdandır bu ????