Erdoğan açıkladı: Kira ve ev fiyatlarına müdahale seçimden sonra
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan açıkladı: Kira ve ev fiyatlarına müdahale seçimden sonra

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında kira ve ev fiyatlarına seçimden sonra müdahale edileceğini söyledi.

Emlak 11 Mayıs 2023 16:02 1
Erdoğan açıkladı: Kira ve ev fiyatlarına müdahale seçimden sonra

Gıda ve emlak fiyatlarındaki yükseliş ile ilgili Erdoğan2dan açıklama.

Ankara Pursaklar'da düzenlenen törende açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emlak fiyatlarında yapılacak düzenlemelere değindi.

Asıl sorunun enflasyon olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gıda ve konutlardaki yükseliş bizi de rahatsız ediyor. Seçim sonrası kiraları artıranların üzerine çok çok farklı gideceğiz. Bunların önüne yasaklarla gidemeyiz. Daha çok konut yapacağız ki kiralar düşsün. Daha çok üretim yapacağız ki gıda fiyatlarında sert iniş çıkışlar olmasın. Bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır nasıl bunları çözdüysek yine biz çözeriz. Herkesin hak ettiği refah seviyesine yine biz çıkartırız" dedi.

Vatandaşların günlük hayatta çektikleri sıkıntılara da değinen Erdoğan, "Bunları söylerken elbette insanımızın günlük hayatında karşısına çıkan sıkıntıları görmezden gelmiyor değiliz. Ekonomik olarak hala ayaklarının üzerinde durabilecek başka yer var mı bilmiyorum. Yıkılmadan atlattığımız her badire önümüze yeni fırsatlar çıkarıyor. Millet olarak Gezi olaylarından beri maruz kaldığımız olayların bir boyutunu da ekonomi oluşturuyordu. Kovid salgınında biz daha çok ürettik daha çok sattık. Ukrayna-Rusya savaşında biz kendimizi ülke ve ekonomik olarak farklı yere koyduk. Dünyadaki gelişmeleri byle kendi lehimize çevirdik. Biz bu mücadeleyi verirken muhalefet ne yaptı?" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kazandıkları belediyelerde kimse işinden edilmeyecek diye Bay Bay Kemal namus sözü vermişti ama yerine gelmedi. Ankara'da otobüsler, süt bedava olacaktı. Hatta hızlarını alamadılar çiftçiye bedava traktör vaat etmişlerdi. Şimdi bunlara hesap sormayacak mıyız? Sonra da utanmadan "öyle söyledik" dediler. Bu sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da İzmir'de de böyle. Nice insanlar, anneler gözü yaşlı kaldı. Muhalefetin söylediği vaat değil palavradır. Bunun için biz 21 yıldır muhalefetle değil kendimizle yarışıyoruz"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Millet bahçelerinde kek yiyip yuvarlandınız ya sütünüz de eksik kalsın.