Erdoğan Açıkladı: Cumhurbaşkanı Maaş Zammını İptal Edin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı: Cumhurbaşkanı Maaş Zammını İptal Edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan , yüzde 40'lık maaş zammının iptal edilmesini istedi ve meclise seslendi.

Kamu 27 Haz 2022 20:26 2
Erdoğan Açıkladı: Cumhurbaşkanı Maaş Zammını İptal Edin

Cumhurbaşkan'ndan son dakika açıklaması: Maaş zammımı iptal edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"Hala faiz ödemelerini dillerine dolayanlarını örnekle sunuyorum. Bizim hükümete geldiğimiz 2002 yılında her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Bugün 15 lirası faiz ödemesinde kullanılmaktadır. Hatta ek bütçede bu oran 8.3'e gerilemektedir. Hakikat budur. Gerisi lafla peynir gemisi yürütme çabasıdır. 

Ek bütçenin 217 milyar lirası personel ödemesi 154 milyarı sosyal güvenlik kurumuna yapılacak transferler, 134 milyar lirası elektrik ve doğalgaz giderleri, 105 milyarı stratejik yatırımların tamamlanması, 103 milyar lirası mahalli idarelerin desteklenmesi, 43 milyar lirası deszavantajlı kesimi destekleemk için, 35 milyar lirası tarıma destek. 

Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarını hak sahiplerine yapılan ödemelerin göstergesidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endekslidir. Yol açacağı mağduriyet nedeniyle vazgeçmemiz mümkün değil. Bunun için burada TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum . Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talepo ediyorum."

Erdoğan açıklamasında emekli milletvekili ve cumhurbaşkanları maaşları için ayrı bir kanun teklifi hazıurlanmasını istedi. 

Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde çalışma yapılacak. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maaşına zammı kim yaptıydı acep ;))
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maaşına zamı amarika mı yaptıydı acep;))