Erdoğan Açıkladı Başvuru Başladı: Kendi İşini Kuracaklara 400 Bin TL Verilecek (Genç ve Cesur Girişimci Kredisi Halkbank)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı Başvuru Başladı: Kendi İşini Kuracaklara 400 Bin TL Verilecek (Genç ve Cesur Girişimci Kredisi Halkbank)

2 ve 4 yıllık mezunlara kendi işlerini kurmaları için destek ödemesi yapılacak. Halkbank tarafından yapılan destek ödemesinin detayları yazımızda.

Kredi 3 Ekim 2022 21:09 4
Erdoğan Açıkladı Başvuru Başladı: Kendi İşini Kuracaklara 400 Bin TL Verilecek (Genç ve Cesur Girişimci Kredisi Halkbank)

Halkbank'tan son dakika açıklaması: Kendi işini kuracak 2 ve 4 yıllık mezunlara iş kurmaları için 400 bin TL verilecek.

Kendi işini kurmak isteyen 2 ve 4 yıllık mezunlara devlet 400 bin TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu yardımın detaylarına ve başvurusuna dair bilgilere yer verdik. 

ADI: CESUR GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Seçimlere kısa süre kala devlet bankaları kredi destek musluklarını sonuna kadar açtı. Kendi işini kurmak , iş sahibi olmak ve istihdam sağlayacak kişilere destek ödemesi yapan Halkbank, Cesur Girişimci Kredisi adını verdiği yeni kredisi ile 2 ve 4 yıllık gençlere 400 bin liraya kadar iş kurmaları için destek ödemesi yapacak. 

HALKBANK VERİYOR

Konu ile ilgili duyuru Halkbank resmi internet adresi üzerinden yayınlandı. İşte Halkbank sayfasında yayımlanan söz konusu desteğin detayları:

Halkbank resmi sayfasında Cesur Girişimci Kredisi başlığı altında yayınlanan duyuruda başvuruya ilişkin detaylar, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, eğitimini aldığı ve en az 2 yıl deneyim kazandığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan 45 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir." şeklinde paylaşıldı.

Örnekler olarak ise şunlar verilmiştir:

"Örneğin; tıp doktorları, tahlil laboratuvarı kuracak biyologlar, etüt merkezi açacak öğretmenler, diş doktorları, veterinerler, avukatlar gibi."

Bu örnekler uzatılabilir. Muhasebe bitiren birinin kendi dükkanını açması, gastronomi bitirenin kendi lokantasını açması gibi. Siz de aşağıdaki yorum kısmından yapmak istediğiniz işleri yazarak bilgi alabilirsiniz.

KREDİ LİMİTİ NE KADAR?

Kredi Limiti: 400.000 TL olarak açıklanırken kredi türü ve diğer detaylar da şu şekilde verildi: "Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir."

BAŞVURU NASIL?

Başvuru yapmak için hazırlayacağınız proje ile Halkbank'a müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda işiniz için gerekli destek Halkbank tarafından tarafınız ödenecektir. 

GENÇ GİRİŞİMCİ KREDİSİ İLE DAHA KAPSAMLI İŞ KURMA DESTEĞİ ALABİLİRSİNİZ

Yayınlanan bir diğer açıklama ise Genç Girişimci Kredisi. Bu kredi ile iş tecrübeniz yoksa bile destek alabiliyorsunuz. 

Konu ile ilgili, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir." başlığı ile banka tarafından yapılan açıklamada örnekler şu şekilde sıralandı: "eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi."

Bu desteğe başvuru için projenizle detaylı bir sunum ile bankaya müracaat etmeniz gerekmektedir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
üniversite mezunu olmak şart mı . 20 yıldır tekstil sektöründe çalışıyorum. meslek lisesi çıkışlıyım.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşletme fakültesi mezunuyum alabilirmiyim işyeri açmak için spor giyim mesela
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben ağız ve diş sağlığı mezunuyum. Klınik açmak için başvuru yapabilir miyim. Tecrübem de var.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sacmaliga bakin 35 ve 45 yas siniri konmus. Ama ne hikmetse 45 yas ustune hicbir sekilde is verilmiyor Eyt kapsaminda Gencsiniz denilip 46 yasinda is verilmedigi gibi Emekli dahi edilmiyoruz. Bu ne bicim sistem bu ne bicim Hukumet kararidir?