Erdoğan Açıkladı: Banka Kredi Faizleri Düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı: Banka Kredi Faizleri Düşecek

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın yeni toplantılarından da faiz indirimi gelecek. Kredi faizleri düşüyor.

Bankalar 22 Ekim 2022 19:18 0
Erdoğan Açıkladı: Banka Kredi Faizleri Düşecek

Son dakika haberi: Erdoğan'dan faiz indirimi mesajı.

Bugün Malatya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan açıklamasında Merkez Bankası'nın faiz indirimine değindi ve faizlerin inmeye devam edeceği mesajına yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şu anda faiz lobileri çökmeye başladı ve artık faizde tek haneli rakama doğru iniyoruz. Özel sektör bankaları da faizlerini düşürmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında, "Ulaştırmada Malatya'yı Sivas'a bağlayan 104 kilometrelik Hekimhan yolunu, güzergahındaki 6 kilometreyi aşan 8 tünel. Dağları deldik. 8 tüneli ve 2,4 kilometreyi bulan 14 köprüsüyle birlikte resmen hizmete alıyoruz. İhale bedeli 711 milyon lira, güncel rakamla 2,6 milyar lira olan bu yol sayesinde güzergahtaki yolculuk süresi ne olacak biliyor musunuz? 35 dakika kısalacak. Malatyalıya bu yakışır. Daha kısa zamanda uzun yolları ne yapalım? 'Kısaltalım' dedik. Aynı şekilde Battalgazi Kavşağı ve yolu ile Hanım Çiftliği Köprüsü'nü de bugün hizmete açıyoruz. Göç İdaremizin 400 kişilik geri gönderme merkezi başta olmak üzere çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binaları ile Kızılayımızın üretim üssünün resmi açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜYOR

Merkez Bankası faiz indirimi sonrası bankaların kredi faizleri de düşüşe geçecek. Önümüzdeki hafta başındna itibaren bankaların faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Faiz indirimi açıklaması geldiğinde haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç