Erdoğan açıkladı: Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor, yeni evlenenlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan açıkladı: Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor, yeni evlenenlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Son dakika haberi geldi: gelen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenecek gençlere faizsiz krediyi duyurdu.

Kredi 26 Eylül 2023 19:32 7
Erdoğan açıkladı: Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor, yeni evlenenlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Son dakika: Erdoğan evleneceklere faizsiz krediyi açıkladı.

Kabineden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek gençlere verilecek faizsiz krediyi duyurdu.

Kabineden sonra OVP hakkında bilgi veren Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye Yüzyılı'nı inşa hedefiyle çıktığımız yolculuğumuza devam ediyoruz. Ülkemizi, dünyada hak ettiği yere getirmek için mücadele veriyoruz. Dış politika kulvarında çok yoğun bir gündemimiz vardı. Gelecek 3 yıl boyunca ekonomide yol haritamız olacak OVP'yi kamuoyuyla paylaştık. OVP'nin iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını gördük. Uluslararası yatırımcıların programa tepkisi de olumluydu. Ülkemize yönelik ön yargılar kırıldıkça, yatırım miktarının yükseldiğini göreceğiz. 3 yıl sonra 1,3 trilyon doları aşan ekonomik büyüklüğü yakalayacağız. OVP ekonomide yol haritamız olacak. OVP'nin tamamlayıcı niteliğindeki 12. kalkınma programını halkımızın takdirine sunacağız. Türkiye Yüzyılı'nı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 84 milyonun hedefi ve idealidir"

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR

Gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz.

Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" dedi.

YENİ EVLENEN GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında yeni evlenen gençlere faizsiz evlilik kredisi ile ilgili şunları söyledi:

"Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulması üzerine çalışmaları tamamladık.

Önümüzdeki dönemde Cumhur ortakları ile Aile ve Gençlik Bankası kanun teklifini meclisimize sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz petrol madenlerden elde edilen gelirlerin bir kısmı buraya aktarılacak.

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası'ndna karşılanmmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilenlere yönelik bu uygulamayı deprem bölgesinde başlatacağız. Gençlerin yuva kurmalarına destek olacak bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum"

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Aile ve Gençlik Bankası'nın kısa sürede kurulması bekleniyor. Başvuruların ise Kasım ayında, en geç Aralık ayının ilk günlerinde başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Bir tek yeni evleceklermi yoksa bir sene 15 aylık evli olanlar yaralancal mı
Ziyaretçi 10 Ay Önce
3 aydır beklıyorum bu saatten sonra bize cıkmaz bu kredi belli oldu
Ziyaretçi 10 Ay Önce
önce konut sorunu çözülsün bu fatih kiralar varken kim evlenir
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Birkaç aylık evli olanlar da başvurabiliyor mu buna?
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Bir başlasaydı