Erdoğan - Özel ne görüştü? İlk açıklamalar geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan - Özel ne görüştü? İlk açıklamalar geldi

Seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel arasında ilk görüşme gerçekleşti. İşte görüşmeye ilişkin önemli notlar.

Siyaset 24 Nisan 2024 0
Erdoğan - Özel ne görüştü? İlk açıklamalar geldi

Erdoğan - Özgür Özel arasında ilk görüşme gerçekleşti: İşte görüşmede konuşulanlar ve gelen son dakika açıklamaları.

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı'nı kazanması ve yerel seçimler sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilk yüz yüze görüşmesi önceki gün gerçekleşti.

23 Nisan özel oturumu için parti genel başkanları TBMM'ye gelirken mecliste Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel bir araya geldi. Özgür Özel, söz konusu görüşmede yaşananları ve görüşülenleri Sözcü Gazetesi'nden İpek Özbey'e anlattı ve detayları bildirdi.

Özgür Özel, görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve çok sayıda grup başkan vekili ile milletvekili olduğunu, gittiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayağa kalktığını ve el sıkışarak bayramlaştıklarını söyledi.

SAĞLIĞINI SORDU

Özgür Özel yaptığı açıklamada, "‘Sağlığınız nasıl oldu’ diye sordu ‘daha iyiyim’ dedim. Sonra Meclis Başkanı yanına çağırdı yanına oturdum bir sürü insan vardı" dedi,.

Bayramlaştıklarını söyleyen Özel, daha sonra çay içtiklerini söyledi. "Siyaset bazen münakaşadır ama her zaman müzakeredir" diyen Özgür Özel, kendilerinin yerelde güçlü iktidar olduğunu, nüfusun yüzde 65'ine, ekonominin yüzde 80'ine hizmet ettiklerini, Erdoğan'ın ise genel iktidar olduğunu söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ SORUNLAR VAR, KONUŞMADAN ÇÖZÜLMEZ

Ülkenin ve insanlarımızın çok önemli sorunları var diyerek açıklamasını sürdüren Özgür Özel bu sorunların konuşulmadan, karşılıklı müzakere yapılmadan çözülemeyeceğini sözlerine ekledi.

KAVGA ETMEDİM

Özgür Özel açıklamasının devamında, "Seçimden önce Erdoğan’la kavga etmedim, emeklinin yoksulların durumunu ısrarla dile getirdim gerçek sorunları konuştum seçmen bunu ödüllendirdi" dedi ve açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Muhalefetin en sertini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın ama nezaketi ve müzakereyi terk etmeyeceğiz"

AK PARTİ'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Akbaşoğlu açıklamasında görüşmeden ilk notları şu şekilde kamuoyu ile paylaştı:

Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu"

"Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler" diyen Akbaşoğlu, "Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı”

Gelişmelerden ve son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/erdogan-ve-ozel-den-secim-sonrasi-ilk-temas-ne-konustular-p41567

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç