Erdoğan - Bahçeli ne görüştü? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan - Bahçeli ne görüştü? Son dakika açıklaması geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin ne görüştüğü açıklandı. İşte kulislere yansıyan ilk bilgiler.

Siyaset 30 Ağu 2023 09:21 0
Erdoğan - Bahçeli ne görüştü? Son dakika açıklaması geldi

Erdoğan ile Bahçeli ne konuştu? İşte gelen son dakika bilgileri.

Önceki gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti. 1 saate yakın gerçekleşen görüşmeden son dakika bilgileri geldi.

Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmazken kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre iki ismin yerel seçimleri görüştüğü ve yerel yönetimlere dönük iş birliği modeli üzerinde çalışılması kararının çıkabileceği bildirildi

Söz konusu görüşme ile ilgili aldığı son bilgileri aktaran CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, "İki partinin yerel seçimde yapacağı iş birliği açısından önemli bir toplantı. İş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir. Ortak çalışmanın bugünden itibaren başlayacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Canova açıklamasının devamında, yerel yönetimlere ilişkin iş birliği modelinin üzerinde çalışılması kararının çıkabileceği, partilere ortak çalışma yönünde talimat gidebileceğini söyleyerek, "Bugünkü görüşme sonrası ortak çalışma kararı verilmesi beklentisi çok yüksek diyebilirim. Görüşme sonrası ortak çalışma talimatının iki parti kurmaylarına verilmesi ve görevlendirme yapılması bekleniyor. 30 büyükşehirde hem belediye başkan adayları hem ilçelerde ortak çalışma görebiliriz. İstanbul, Ankara çok kritik iki il. Burada hem belirlenecek belediye başkan adaylarının ismi hem de ilçelerde olası iş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakının çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir" dedi.

Canova açıklamasının devamında 3 şehrin (Adana, Mersin ve Antalya) MHP'ye bırakılabileceği, 51 ilde de iş birliğinin yapılabileceğini söyledi. Canova açıklamasında, "Bir önceki yerel seçimde iller yoktu. Bu kez 51 il için ayrı ayrı konuşulabilir. MHP son genel seçimde 13 ilde ilk kez milletvekili çıkardı yani oy oranını artırdığı iller var. Nerelerde Cumhur İttifakı olarak başarılı olabiliriz? Tüm bunlar gözetilerek ortak çalışmanın bugünden itibaren başlamasını bekliyoruz. Aday adaylarının netleşmesi kasım ayına doğru olacak gibi görünüyor. Aday adayları netleşirken bir kez daha iki liderin bir araya gelmesi hangi isimlerin aday gösterileceği konusunda birbirlerinin nabzını tutmasını bekliyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç