EPDK, elektrik faturası yüksek gelenlere, fazla kısmı iade edecek: 40 şirket listesi nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EPDK, elektrik faturası yüksek gelenlere, fazla kısmı iade edecek: 40 şirket listesi nedir?

Son dakika haberi: Birçok kişinin elektrik faturası fazla gösterildi. Yaşanan bu durum sonrası inceleme başlatan EPDK, fazla alınan kısmın geri ödeneceğini bildirdi.

Finans Magazin 19 Ocak 2023 11:58 1
EPDK, elektrik faturası yüksek gelenlere, fazla kısmı iade edecek: 40 şirket listesi nedir?

Faturalar iade ediliyor.

Elektrik faturası bilerek ya da yanlışlıkla fazla hesaplanan vatandaşlara, fazla hesaplanan kısmı iade edilecek. Konu ile ilgili EPDK'dan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamadA EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Azami Uzlaştırma Fiyat mekanizmasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 40 şirketten 1 milyar liraya kadar çıkan kısmının tahsil edildğini ve bu kapsamda ödemelerin vatandaşlara yapılacağını söyledi.

Ödemeler nakit şekilde değil, faturalara yansıtılarak yapılacak. Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Basında yer alan AUF mekanizması için yürütmeyi durdurma kararı çıktığı yönündeki Haberler de doğru değil. Bu tip haberlere itibar edilmemeli. AUF konusunda hukuki açıdan hiçbir tereddüdümüz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Geri ödeme kararının belli kesimlere şirin görünmek , siyasi bir durum oluşturmak için almadıklarını bildiren Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şirketlerin büyük kısmı geri ödeme sürecini başlattı. Kararımızın tebliğinin üzerinden 1 hafta geçmeden 1 milyar liraya yaklaşan bir kısmı tahsil edildi. Şu unutulmamalı: Bu bir ceza değil haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi. Ödemeye yanaşmayan şirket olursa EPİAŞ’taki alacaklarından ve teminatlarından keseceğiz. Yani ya ödenecek ya ödenecek. Birileri inanmak istemeyebilir ama 11 milyarı lirayı aşan bu meblağ AUF havuzundan bütün tüketicilerin maliyetlerinde düşüş anlamına geliyor. Umuyorum bundan sonra bütün şirketlerimiz AUF konusunda en az EPDK kadar hassas davranır"

40 ŞİRKET HANGİSİ

EPDK , 40 şirketin ismini henüz açıklamadı. Açıklanınca haberimizde olacak. Haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
bunun adı hırsızlık iade kısmı doğru ama firmaların elinden alınmalı