Engin Altay, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Engin Altay, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı son dakika açıklamasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Siyaset 1 Ağu 2022 14:41 4
Engin Altay, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, canlı yayında Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı.

2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 10 ay kaldı. Seçimlere geri sayım devam ederken en merak edilen konu, Millet İttifakınıni, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacağı sorusu oldu. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün FOX TV ekranlarında yayımlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat adlı haber programına konuk oldu ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay açıklamasında erken seçim çağrısında bulunurken , erken seçim olmaması durumunda AK Parti'nin oy oranının daha da artacağını söyledi. Altay açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda çağrıda bulundu. 

Hükümetin bir an önce erken seçime gitmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Altay, "Erdoğan, 3'üncü parti olmak istiyorsa seçimi kasım ayında yapar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 99 ile 2002 yılları arasındaki süreci  unutmaması gerektiğini söyleyen Altay, "Rahmetli Ecevit 3 yıl içinde 22'den 1'e düştü. O dönem parlamentoda 5 siyasi partinin hepsi parlamento dışı kaldı. Yani Erdoğan, eğer seçimi mayıs ya da haziran ayında yaparsa 5'inci parti olursa dua etsin" dedi.

"KASIMDA ERKEN SEÇİM İHTİMALİ HALA VAR"

Kasım ayında bir erken seçim ihtimalinin hala devam ettiğini söyleyen Altay, "Her şeye rağmen yaz geçiyor. Elektrik faturaları düştü, doğal gaz kombi yakmıyoruz ama bu kış böyle geçmez" dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

6'lı masa adına Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda bir açıklama yapmayacağını söyleyen Altay, "Ben 6'lı masanın adayını 6'lı masa adına konuşursam hadsizlik yapmış olurum ama CHP'nin ve CHP'lilerin adayı Bay Kemal. Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal" dedi.

Finan7.com  | Ankara

 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Riske atmayın engin altay
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hala bay kemal demezmi. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış. Bırakın bu kafayı. Değiştirin şu adayı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapmayın artık yapmayın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bay Kemal çok iyi ve dürüst bir insan ama aday olursa yine Erdoğan başımıza kalır Bay Altay😁