Engellilere ÖTV muafiyetli araçta ek bedel şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Engellilere ÖTV muafiyetli araçta ek bedel şoku

Engellilere yönelik verilen ÖTV muafiyetli araçlarla ilgili son dakika haberi geldi. Gelen son dakika açıklamasında engellilerden ek ödeme istendiği belirtiliyor.

Taşıt 7 Ocak 2023 14:57 0
Engellilere ÖTV muafiyetli araçta ek bedel şoku

ÖTV indirimli araba alacak engellilere şok üstüne şok.

2023 yılında engellilere yönelik araç alım düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenlemeye baktığımızda 1 milyon 4 bin 200 liraya kadar olan araçların ÖTV muafiyeti kapsamına alındığına yer verildi. ÖTV muafiyetli araç limitinin yükseltilmesi engelli vatandaşları sevindirirken bayilere giden vatandaşlar ise şokla karşılaştı.

Konu ile ilgili daha önce açıklama yapan Emre Özpeynirci, "ÖTV muafiyetli araç alımında şartlar değişti ve zorlaştı. Daha önceleri 1,2 ve 3.derece akrabalar kullanabiliyordu. Yeni yönetmenlikte sadece 1.derece akrabalar kullanabilecek. Bunların için de 3 isim verilip onlar dışında kimse kullanamayacak." dedi.

ENGELLİLERE ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ŞOKU

Engellilere ÖTV'siz ve ÖTV muafiyetli araç limitinin yükseltilmesi sonrasında vatandaşlar, bayilere akın etti ve araç almak istedi. Ancak edindiğimiz bilgilere göre, finans7.com'a mesaj atan engelli vatandaşların anlattıklarına göre bayilerde hem araç bulunmuyor, bulunan nadir araçlar ise ekstra ücretle satılmaya çalışılıyor. Konu ile ilgili bir açıklama da Özpeynirci'den geldi. Açıklamada, "Engelliler için ÖTV muafiyetli araç limiti 1.004.200 TL'ye yükseldi ama bu kez de ortada araç yok, 2023 modeller daha gelmedi. Olan az sayıda araç için de ekstra bedel talep edildiğine ilişkin çok fazla mesaj alıyorum. Yapmayın, etmeyin" denildi.

Siz bu durumla karşılaştınız mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com'u takipte kalarak taşıt haberlerinden, engellilere yönelik haber ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com |Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç