Engelli öğretmen alımında kontenjan verilmeyenler de tercih yapabilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Engelli öğretmen alımında kontenjan verilmeyenler de tercih yapabilecek

Engelli öğretmen atamasında kontenjan açılmayan bölümlerden de tercihler alınacak. Açıklama Bakan Özer'den geldi.

EKPSS Memur Alımı 10 Mayıs 2023 14:35 0
Engelli öğretmen alımında kontenjan verilmeyenler de tercih yapabilecek

Kontenjan açılmayan engelli öğretmenlere de başvuru hakkı verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı. Bakan Özer açıklamasında son 20 yılın en yüksek engelli öğretmen atamasının yapıldığını söyledi. 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapıldığını söyleyen Bakan, 3500'e giremeyen engelli öğretmenlerin de atanacağı müjdesinden sonra kontenjan verilmeyen bölümlerden de tercih alacaklarını söyledi.

Bakan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Orada da son 20 yılın en yüksek engelli öğretmen ataması oldu. 3 bin 500 engelli öğretmen yani sistemde 12 bin öğretmen ataması yapılırken tek seferde 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yaptık. Orada da sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde verdi, 'Başvuru yapıp da atanamayan yani 3 bin 500'e giremeyen tüm öğretmenleri atayalım' dedi. Dolayısıyla başvuru yapan tüm engelli öğretmenlerin ataması gerçekleşmiş oldu bu da son 20 yılın, belki 30-40 yılın en büyük atamasıydı" ifadelerini kullandı.

Engelli öğretmen atamasında kontenjan açmadıklarını alanlara değinen Bakan Özer, "Mesela, muhasebe ve finansman. En fazla bana soru atanamayan engelli öğretmenlerimizden bunlardan geldi. Biyomedikal cihaz teknolojisi, denizcilik, su ürünleri gibi, 234 tane kontenjan açmadığımız için başvuru yapamayan, tercihte bulunamayan engelli öğretmenlerimiz vardı, bunlar e-KPSS puanı olduğu halde. 10 Mayıs Engelliler Haftası'nın güzel başlangıcı olsun, bu öğretmenlerimizin bugün itibarıyla başvurularını alacağız. Çarşamba ve perşembe günü tüm başvurularını alacağız, cuma günü de atayacağız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç