Engelli Araç Alımında Üst Fiyat Limitinin Esnetilmesi Bekleniyor! 
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Engelli Araç Alımında Üst Fiyat Limitinin Esnetilmesi Bekleniyor! 

Engelliler için araç alımında ÖTV muafiyeti imkanı var. Fakat engelli vatandaşlar sıfır araç almak istediklerinde hem fiyat üst limiti sınırı hem de başka sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor.

Taşıt 27 Eylül 2022 11:14 1
Engelli Araç Alımında Üst Fiyat Limitinin Esnetilmesi Bekleniyor! 

Engelli bireylerin ve ailesinde engelli bulunan vatandaşların hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırma amacıyla uygulanan engelli araç alımlarında vergi muafiyeti  büyük beğeni toplayan bir uygulama. 

DÖVİZ FİYATLARIYLA BERABER ARAÇ FİYATLARI DA FIRLADI

Fakat son yıllarda döviz fiyatlarındaki artışla beraber araç fiyatları tarihi zirvelerine ulaşmış vaziyette. Engelli aracı almak isteyen ve şartları yerine getiren vatandaşlar ise fiyat üst limiti sıkıntısıyla baş başa kalıyor. 

2022 YILI ENGELLİ ARAÇ FİYAT ÜST LİMİTİ NEDİR?

2022 yılı ile birlikte engelli araçlarında üst limit 450 bin 500 lira olarak belirlendi. Engelli araçlarında fiyat üst limiti olarak belirlenen 450 bin 500 liraya sıfır araba neredeyse bulunmayacak denilecek kadar az. 

DÜNYADAKİ ÇİP KRİZİ ENGELLİ VATANDAŞLARI DA ETKİLEDİ

Çünkü dünyada bir çip krizi, ülkemizde de sıfır araç alıp bunu bekleten ve daha sonra büyük karlar elde ederek satan bir piyasa mevcut. Piyasaya yönelik ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın, aç gözlü insanlar bir şekilde bir açık bulup bunu değerlendiriyor ve yine engelli ve engelli ailelerini mağdur ediyor. 

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA FİYAT ÜST LİMİTİ DÜZENLENECEK Mİ?

Peki kısa süre içerisinde yeniden bir düzenleme yapılacak mı? Meclisteki kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre; engelli bireyler ve engelli vatandaşlarımızın aileleri fiyatlar konusunda acil düzenleme beklese de, kısa süre içerisinde engelli araçlarına yönelik bir düzenleme henüz düşünülmüyor. Şimdilik 2023 yılı başında engelli sıfır araç alımı üst fiyat limitinde yeniden düzenlemeye gidilecek. 

Engelli araç alımlarına ilişkin son dakika gelişmelerini takip etmek, yeni haberlere anında erişmek için Türkiye'nin lider haber sayfalarından finans7.com'u takip etmeye devam edin. İnstagram üzerinden son dakika haberlerine erişim sağlamak için https://www.instagram.com/kamu.haberleri1/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Engelliler araç alamıyor. saatlerce taksi bekliyoruz, bazilarida kabul etmiyor. limitler yükselirse tüm engelliler rahatlar. limit 800,900 olmalı bence