Enflasyonun Nasıl Düşeceğini Açıklayan Erdoğan: 'Ben Ekonomistim'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyonun Nasıl Düşeceğini Açıklayan Erdoğan: 'Ben Ekonomistim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonu nasıl düşüreceklerini söyledi.

Ekonomi 20 Eylül 2022 08:42 1
Enflasyonun Nasıl Düşeceğini Açıklayan Erdoğan: 'Ben Ekonomistim'

Türkiye'de enflasyon nasıl düşecek sorusuna Erdoğan'dan cevap: Ben ekonomistim.

BM Kuruluna katılmak üzere Amerika'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada PBS adlı televizyon kanalına konuk oldu ve soruları yanıtladı. Tahıl krizi, Putin, ekonomi, dünya gündemi gibi birçok konuda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'deki enflasyon sorununun nasıl çözülebileceğine” ilişkin soruya karşılık da dikkat çekici cevaplar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun aşılmaz bir tehlike olmadığını, bir adım attıklarını ve Tarım Kredi marketlerde ürünlerin çok çok ucuza satılmaya başlandığını söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yeni bir adım attık. O da şu, Tarım Kredi Kooperatiflerimizde ürünler çok çok ucuz fiyatla satılıyor. Bunlar diğer zincir marketlerden çok daha düşük fiyatlı. Bizim için şu anda enflasyon bir sıkıntıdır ama yılbaşından sonra biz enflasyonda da bu sıkıntıyı aşacağız ve yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Şu anda Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 7,6. Dünyada şu anda ikinci sıradayız büyümede. bu da bir şeyi gösteriyor” dedi.

F 16 AÇIKLAMASI: BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ

ABD'den F 35'ler yerine F-16 alımına değinen Erdoğan, “Savunma sanayini iyi bir yere taşımamız lazım. İşte mesela bizim F-16 meselemiz var. Biz sizden F-16 almışız. Şimdi sizden F-16 aldığımıza göre bunun gerisinin gelmesi lazım. Ama burada siyasi yaklaşımla karar vererek F-16 konusunda Türkiye'ye hala bir yaptırım uygulama yoluna gitmek iki dost ülke için çok yanlış bir şey. En son Sayın Biden, bunu çözme noktasında bana söz verdi. Şu anda Biden'ın buna olumlu baktığını biliyorum. Hatta Cumhuriyetçilerle de görüşmelerimiz oldu, onlar da buna olumlu bakacaklarını söylediler. Şimdi F-16 konusunda eğer biz Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Siz kalkıp da Yunanistan'a F-16 konusunda her türlü desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye gibi NATO'daki dost ülkeye ve ilk 5 içerisinde NATO'da her türlü desteği veren ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu durumda Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun dışında bizim Amerika'yla sıkıntımız yok” dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sen. ne. anlarsın. ekonomiden. biran. önce. bırak. git. sizde. gurur. onur. yokmu