Enflasyonu Etkileyecek: Plastikte İndirim Haberi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyonu Etkileyecek: Plastikte İndirim Haberi Geldi

Enflasyonu etkileyecek indirim açıklaması geldi. Plastikte hammaddede fiyat düşüşleri ile indirimler yolda.

Emtia 4 Ağu 2022 21:03 0
Enflasyonu Etkileyecek: Plastikte İndirim Haberi Geldi

Plastik  hammadde fiyatlarında indirim geliyor.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada plastik hammadde fiyatlarında düşüşlerin başladığını söyledi. 

Bloomberg Haber Televizyonu'na konuk olan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, son dönemlerde emtia fiyatlarında yaşanan düşüşlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonist koşullarda girdi maliyetlerine değinen Eroğlu, fiyatların gerilemeye başladığını söyledi.

Plastik sektörü birçok sektörde girdi maliyetlerini önemli ölçüe etkiliyor. Beyaz eşya, otomotiv, gıda, tekstil, tarım ve medikal başta olmak üzere tüm sektörleri etkileyen plastik sektörüne ilişkin açıklama yapan Eroğlu, Türkiye'nin çok büyük bir plastik endüstrisine sahip olduğunu söyledi. Plastik üretiminde AB'de Almanya'dan sonra 2. , dünyada ise 6. en büyük üretici ülke olduğumuzu söyledi. 

Son günlerdeki fiyat indirimlerine değinen Eroğlu, “Bu kadar çok plastik üreten ve ihraç eden bir ülkede, hammadde fiyatları da, enflasyona da, tüketiciye de girdi olarak çok büyük etki ediyor. Navlun fiyatları senenin başından itibaren hızlı bir şekilde düşüş gösterdi, böylece dünyanın farklı ülkelerindeki uygun fiyatlı mallar hareket etmeye başladı. Bunun da etkilerini hemen gördük. Lojistikte indirimi görüyoruz. Eğer Döviz tarafında bir değişiklik olmazsa içerisinde plastik bulunan ürünlerde fiyat düşüşleri bekleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Son dönemlerdeki kaçakçılık olaylarına, İran'dan gelen hazır bobin poşet, streç film gibi mamullere değinen Eroğlu, bunun Türkiye'deki üreticiler üzerinde etkili olduğunu söyleyerek, “Son zamanlarda gümrüklerde yaşanan kaçakçılık sorunlarının sektöre olumsuz etkileri oldu. Streç film ve poşette artık firmalar üretim yapmak yerine yurt dışından kaçak gelen bu ürünler sebebiyle üretimlerini durdurmuş durumdalar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç