Enflasyon sonrası Fed'den ilk faiz açıklaması geldi: Faiz artırımı olacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon sonrası Fed'den ilk faiz açıklaması geldi: Faiz artırımı olacak mı?

Enflasyon verileri sonrası Fed'den yeni faiz kararı hakkında ilk açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Dünya 10 Ağu 2023 22:15 0
Enflasyon sonrası Fed'den ilk faiz açıklaması geldi: Faiz artırımı olacak mı?

Düşük gelen enflasyon sonrası Fed'den faiz mesajı geldi.

Fed'den son dakika açıklaması geldi. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'den gelen değerlendirme, Fed'in yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceğine dair mesajlar veriyor. Daly yaptığı açıklamada, Temmuz enflasyon rakamlarında görülen ‘ılımlılaşmaya’ rağmen Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için daha yapacak işi olduğunu söyledi.

Enflasyon rakamlarının beklentilerin doğrultusunda geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Daly, zafer için erken olduğunu söyleyerek, “Zafer ilan edebileceğimiz bir veri değil. Hala yapacak çok işimiz var. Fed enflasyonu yüzde 2’lik hedefe döndürmek konusunda kararlı” değerlendirmesinde bulundu.

Bu sene FOMC için oy hakkı bulunmayan Daly, sonraki hamlelere karar vermek adına gelecek yeni verilere de bakacaklarını söyledi.

Bugün açıklanan verilere göre Temmuz’da enflasyon aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,2 oldu. ABD Merkez Bankası Temmuz’da politika faizini yüzde 5,25 - 5,50 ile 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı. Vadeli kontratlarda bu sene ek bir faiz artışı fiyatlanmıyor.

Fed yetkilileri, faizlerin artmasının devam edip etmeyeceği konusunda farklı görüşlere sahip. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker önceki gün yaptığı açıklamada ekonomide sürpriz bir gelişme olmaması durumunda faiz artırımlarının sona ereceğini söylemişti. Fed yönetim kurulu üyelerindne Bowman ise fiyat istikrarının sağlanması adına faiz artırımlarının devam etmesi gerekebileceğini ifade etti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç