Enflasyon sonrası Asgari Ücret, SSK ve Bağkur emeklisi zammı netleşmeye başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon sonrası Asgari Ücret, SSK ve Bağkur emeklisi zammı netleşmeye başladı

Enflasyon sonrası asgari ücret ve SSK Bağkur emekli zammı belli olmaya başladı. İşte beklenen zam oranları.

Enflasyon sonrası Asgari Ücret, SSK ve Bağkur emeklisi zammı netleşmeye başladı

Son dakika haberi: Enflasyon sonrası asgari ücret ve emekli zammı.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emeklilere ve asgari ücrete gelecek zam için rakam netleşmeye başladı. Açıklanan rakamlara baktığımızda 5 aylık toplam enflasyonun yüzde 33.66 seviyesinde geldiği görüldü.

11 Aralık tarihinde ilk toplantısını yapacak asgari ücret tespit komisyonunun dikkate alacağı en önemli nokta olan enflasyonda sadece 1 ay kaldı. Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak ve 2023 yılı 2. 6 aylık döneminin enflasyonu belli olacak.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammı 26-27 Aralık civarında, emekli maaşı ise 3 Ocak 2024 tarihinde tam netleşmiş olacak. Sabah Gazetesi tarafından, açıklanan 5 aylık enflasyona göre hesap yapıldı ve maaş zamlarının ne kadar olacağı bildirildi.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Aralık enflasyonunun da eklenmesi ile birlikte 6 aylık enflasyonun yüzde 36 civarında olması bekleniyor. Ek bir zam, refah payı eklemesi olmaması durumunda SSK ile Bağkur emeklileri bu oranda zam alacak. Ancak mecliste bu konuda düzenleme yapılması ve zam oranının yükseltilmesi bekleniyor. Yüzde 40 zam olması durumunda en düşük emekli maaşının 10 bin 500 liranın üzerine çıkarılması bekleniyor.

Mecliste yapılması beklenen düzenleme ile enflasyon üzeri bir zam verilmesi bekleniyor. Beklentiler emekli maaşına yüzde 40 ile 45 arası bir zam. Sizce yeterli olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRET NE OLACAK?

Asgari ücret görüşmeleri 11 Aralık'ta başlıyor. Aralık ayı enflasyonunun da eklenmesi ile 2. 6 aylık enflasyonun yüzde 36 olması durumunda zam pazarlığı en düşük bu rakamdan başlayacak. Yüzde 36 zam gelmesi durumunda asgari ücret 15 bin 506 TL olur. Ancak her sene asgari ücrete enflasyon üzeri bir zam yapılıyor. Buna göre hesaplama yapıldığında zammın en az yüzde 45 olması ve asgari ücretin 16 bin 532 TL olması bekleniyor. Sizce asgari ücrete gelecek bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam sürecinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Bu pahalalıkta ev kiraların 15 20 bin olan bir memlekette sizce % 55 zam yapılması gerekiyor