Enflasyon Rekor Kırıyor 'Emekli ve Memur Maaşları Her Ay Belirlensin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon Rekor Kırıyor 'Emekli ve Memur Maaşları Her Ay Belirlensin'

Enflasyon rakamlarında 3 aylık TÜFE yüzde 20'yi aştı. Yüksek enflasyon karşısında eriyen memur ile emekli maaşlarına her ay zam yapılması talep edildi.

Ekonomi 4 Nisan 2022 14:18 0
Enflasyon Rekor Kırıyor 'Emekli ve Memur Maaşları Her Ay Belirlensin'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir son dakika açıklamasında bulundu ve memurlar ile emeklilere yapılan maaş zammının şimdiden eridiğini söyledi.


Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, önemli ifadeler kullandı. Kahveci yaptığı açıklamada enflasyon sonrası memur ve emekli maaşları hakkında değerlendirmede bulundu. Kahveci açıklamasında Mart ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama olarak yüzde 5.46'lık zam geldiğini, son 3 aylık enflasyon verilerinin toplamının yüzde 22.8 seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.


Yılbaşında memur ile emeklilerin maaşlarına 6 ay içinde yüzde 7.5 'lik bir zam yapıldığını söyleyen Kahveci, geçen üç ay içerisinde memur ile emekli maaşlarının 3 katı kadar enflasyonun gerçekleştiğini söyledi. Kahveci konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Daha üçüncü ayda, 6 ay için yapılan maaş zammını 3 kat aşan ve yıllık verilmesi öngörülen zam oranını da 2’ye katlayan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Memur ve emeklilerimizin bu şartlarda aylık geçimini sağlaması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.


Her geçen anın kamu personellerinin aleyhine yönelik işlediğini, maaşların enflasyon karşısında giderek ve hızlı şekilde eridiğini söyleyen Kahveci, Ocak ile Mart ayları arasında maaşların resmi olarak yüzde 15.3'ünün , yani 1044 lirasının eridiğini söyledi. Alım gücünde yaşanan bu azalma , cepte daha yüksek oranlara yansıdı.


RAMAZAN AYINDA HARCAMALAR ARTTI


Ramazan ayına dikkatleri çeken Kahveci, "Ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde ailenin harcaması da normalin üzerinde artmaktadır. Gerek maaşlardaki erime gerekse 2022 yılının geri kalanında beklenen enflasyon dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve gerekçi bir uygulamaya geçmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.


6 AY BEKLENMEDEN HER AY FARKIN ZAM OLARAK YANSITILMASI GEREKİYOR


Kahveci açıklamasının sonunda ise 6 ayın beklenmeden her ay farkın maaşlara zam olarak yansıtılması gerektiğini söyleyerek, "Bu nedenle ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözü hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.


Sizce her ay maaşlar belirlenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç